KNVB wil dat clubs 25% startgelden afstaan

KNVB wil dat clubs 25% startgelden afstaan

Feyenoord heeft zich geplaatst voor de groepsfase van de Europa League. De Rotterdammers moeten nog wel de goedkeuring van de UEFA ontvangen en dan mag het aankomend seizoen deelnemen aan het toernooi.

Gisteren werd door de KNVB bekend gemaakt hoe de tickets voor Europees voetbal worden verdeeld voor aankomend seizoen. Ajax krijgt het ticket voor de groepsfase van de Champions League. AZ speelt in de voorronde. PSV en Willem II spelen in de voorrondes van het tweede Europese toernooi.

De voetbalbond doet wel een zware morele verplichting op de topclubs en wil dat 25% van de startgelden die zij ontvangen beschikbaar stellen. Hiertoe wil het bestuur betaald voetbal op korte termijn met de betrokkenen om tafel gaan. Ajax heeft in De Telegraaf al aangegeven hier niet voor open te staan, maar wil wel meedenken. Feyenoord heeft hierover niet gereageerd.

De KNVB kan de clubs in dit scenario niet dwingen. "We doen een dringend appèl op de clubs", reageert directeur betaaldvoetbal Eric Gudde in gesprek met de NOS.

Lees meer over
PSV Willem II ajax
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties