''Dat zegt veel over de huidige leiding van de KNVB''

''Dat zegt veel over de huidige leiding van de KNVB''

Vandaag moet het een belangrijke dag gaan worden voor de Eredivisie. De clubs en de KNVB gaan met elkaar in gesprek over de huidige situatie. Afgelopen week is er bekend geworden dat er tot minimaal 1 september geen betaald voetbal gespeeld mag worden. De voetbalbond zet in op het definitief stopzetten van de competitie.

Johan Derksen heeft weinig vertrouwen in de video call. "Daar verwacht ik niks van, want dat is iedere keer een Babylonische spraakverwarring. Ik spreek weleens mensen die meedoen aan dat circus en die zeggen dat het louter gelul in de ruimte is. Het levert nooit wat op en iedereen komt voor z'n eigen belangetjes op. Van solidariteit is geen sprake. Dat zal zo blijven, want ieder clubje is met zijn eigen club bezig."

"De mensen die bij de KNVB de gespreksleiders zijn, hebben niet de status en het gewicht om die goegemeente te regisseren,'' vervolgt Derksen in gesprek met Veronica Inside. ''Er zijn al clubs die niet meer inloggen, want die zeggen 'dat gezwam weet ik nu wel, er komt toch niets uit'. Dat zegt veel over de huidige leiding van de KNVB.''

''Vroeger hebben we weleens afgegeven op die ouderwetse voetballeiders, maar Riemer van der Velde was een personality. Jorien van den Herik ook, Harry van Raaij, Jan Smit en Joop Munsterman. Die kon je om een boodschap sturen. Nu hebben ze allemaal anonieme voorzitters. Vaak weet je niet eens wie de voorzitter van een club is. Dat zegt al heel veel, want je bent een boegbeeld. Dat zijn niet de mensen die de hele Eredivisie op sleeptouw kunnen nemen.''

[readmore=53950]

Lees meer over
KNVB Johan Derksen
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties