Beenhakker: ''Ik zit verdomme toch achter de geraniums''

Beenhakker: ''Ik zit verdomme toch achter de geraniums''

Door het coronavirus ligt al het voetbal stil en is iedereen genoodzaakt om binnen te blijven. Ook Leo Beenhakker begint zich te vervelen. De 77-jarige oud-trainer van onder meer Feyenoord en Real Madrid laat weten dat hij hoopt dat het normale leven snel weer terugkomt.

''Ik had me zo voorgenomen om nadat ik met pensioen ben gegaan niet achter de geraniums te gaan zitten, en verdomme wat gebeurt er? Ik zit erachter'', begint Beenhakker op Radio 1 bij Bureau Sport. ''Je mist natuurlijk een aantal dingen en dan kom je meteen automatisch terug op het voetbal. Ik moet je zeggen, voetbal zit in mijn genen. Ik vind het leuk om zoals nu vanaf de bank te kijken, als ik de einduitslag nog niet weet. Maar als ik nu naar oude herhalingen zit te kijken, bijvoorbeeld naar NAC – MVV uit 1987, dan kan ik daar niet opgewonden van raken.''

Hoe de Eredivisie gaat eindigen, is nog steeds niet bekend. ''Ik vind dat moeilijk. Ik snap van alle kanten de druk om de competitie af te maken. In het begin ben ik wel bang geweest. Ik ben 77 en dan heb je ook wel wat dingetjes natuurlijk. Ik kan niet anders doen dan mezelf heel streng aan de regels houden, en alleen als het noodzakelijk is de deur uitgaan.''

''Ik heb het gevoel alsof ik gestopt ben met leven, met sociale contacten, een beetje je sociale leven enzovoort. Ik ben nu niet meer bang, maar in het begin was het wel even schrikken omdat je in een kwetsbare leeftijd zit natuurlijk. Soms kan ik er wel goed mee omgaan, maar ik heb ook van die dagen dat ik in de ochtend om acht uur uit mijn bed kom en dan zit ik met koffie in de keuken tot elf uur in de avond'', sluit Beenhakker af.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties