Update | AZ en PSV willen ook seizoen per direct beëindigen

donderdag 2 april 2020 17:36 108.045 keer bekeken 501 reacties Pro Shots

De druk op de KNVB om per direct te stoppen met het huidige seizoen neemt nog meer toe. Ajax heeft eerder in de media aangegeven te willen stoppen. Ook AZ en PSV laten nu weten niks te zien in de plannen van de voetbalbond om eind juni te competitie te hervatten.

De drie clubs hebben vanmiddag bij de KNVB hun wens kenbaar gemaakt. Dit meldt het Algemeen Dagblad. De voetbalbond heeft voor aanstaande dinsdag clubs uit de eredivisie en Keuken Kampioen Divisie uitgenodigd voor een videoconferentie om de situatie te bespreken.

''Wij snappen als geen ander dat dit een zeer lastig besluit zal zijn'', reageert algemeen directeur Robert Eenhoorn van AZ. ''Maar wij vinden de huidige corona-situatie dusdanig zorgwekkend dat het uitspelen van het restant van de wedstrijden zonder publiek voor ons van ondergeschikt belang is. Er is bovendien nog teveel onzekerheid over hoe het coronavirus zich verder zal ontwikkelen.''

Update 18:00 | Ook Feyenoord ziet een vervolg van de Eredivisie niet zitten. Dit meldt Telegraaf-journalist Mike Verweij. De Rotterdammers moeten nog wel toestemming ontvangen van de raad van commissarissen. De clubs willen niet maanden in onzekerheid zitten en willen op deze manier duidelijkheid creëren voor de toekomst.

Update 19:11 | Dat Feyenoord een vervolg van de Eredivisie niet zit zitten blijkt niet helemaal juist te zijn. De Rotterdammers hebben aangegeven de KNVB juist te steunen en wachten met het maken van een beslissing. ''Sommige clubs wilden vandaag de stekker er al uit trekken. Ook voor ons is het uiteraard een reële optie dat de competitie uiteindelijk niet wordt uitgespeeld.'' De volledige reactie van Feyenoord is hier te lezen.

Gerelateerd nieuws
501 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 156 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 74142 leden - Op dit moment zijn 110 mensen actief, waarvan 66 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved