Update | AZ en PSV willen ook seizoen per direct beëindigen

Update | AZ en PSV willen ook seizoen per direct beëindigen

De druk op de KNVB om per direct te stoppen met het huidige seizoen neemt nog meer toe. Ajax heeft eerder in de media aangegeven te willen stoppen. Ook AZ en PSV laten nu weten niks te zien in de plannen van de voetbalbond om eind juni te competitie te hervatten.

De drie clubs hebben vanmiddag bij de KNVB hun wens kenbaar gemaakt. Dit meldt het Algemeen Dagblad. De voetbalbond heeft voor aanstaande dinsdag clubs uit de eredivisie en Keuken Kampioen Divisie uitgenodigd voor een videoconferentie om de situatie te bespreken.

''Wij snappen als geen ander dat dit een zeer lastig besluit zal zijn'', reageert algemeen directeur Robert Eenhoorn van AZ. ''Maar wij vinden de huidige corona-situatie dusdanig zorgwekkend dat het uitspelen van het restant van de wedstrijden zonder publiek voor ons van ondergeschikt belang is. Er is bovendien nog teveel onzekerheid over hoe het coronavirus zich verder zal ontwikkelen.''

Update 18:00 | Ook Feyenoord ziet een vervolg van de Eredivisie niet zitten. Dit meldt Telegraaf-journalist Mike Verweij. De Rotterdammers moeten nog wel toestemming ontvangen van de raad van commissarissen. De clubs willen niet maanden in onzekerheid zitten en willen op deze manier duidelijkheid creëren voor de toekomst.

Update 19:11 | Dat Feyenoord een vervolg van de Eredivisie niet zit zitten blijkt niet helemaal juist te zijn. De Rotterdammers hebben aangegeven de KNVB juist te steunen en wachten met het maken van een beslissing. ''Sommige clubs wilden vandaag de stekker er al uit trekken. Ook voor ons is het uiteraard een reële optie dat de competitie uiteindelijk niet wordt uitgespeeld.'' De volledige reactie van Feyenoord is hier te lezen.

[readmore=53816]

Lees meer over
PSV ajax
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties