'Clubs hekelen uitspraken Ajax in de media'

donderdag 2 april 2020 10:49 109.150 keer bekeken 337 reacties Pro Shots

Ajax heeft zich gisteren in de media duidelijk uitgelaten over de gang van zaken rondom de gevolgen van het coronavirus voor de eredivisie. De Amsterdammers zijn van mening dat het momenteel niet over voetbal moet gaan en dat er per direct met de competitie gestopt moet worden. Marc Overmars is van mening dat de KNVB zelfstandig een beslissing moet nemen en zich niet achter de UEFA moet verschuilen.

De uitlatingen van Ajax vallen niet goed bij diverse clubs uit de Eredivisie en worden gezien als 'het standpunt er even keihard door beuken'. De afgelopen weken zijn er afspraken gemaakt dat er per club niet naar buiten wordt getreden en men keurt de aanpak van de Amsterdammers dan ook af. Vanmiddag is er opnieuw een vergadering tussen de bestuurders en gaat de kwestie besproken worden.

Clubs noemen het opvallend dat Ajax, na eerder ADO Den Haag, Fortuna Sittard en PEC Zwolle, de regels niet nakomt en de media opzoekt om druk uit te oefenen. Voor die vier clubs is het in hun voordeel wanneer het seizoen per direct stopt. Het financiële gedeelte is momenteel een belangrijk discussiepunt, zo schrijft het Algemeen Dagblad. Ajax pakt ongeveer veertig miljoen euro uit de Champions League terwijl AZ evenveel punten heeft gehaald. Feyenoord heeft niet gereageerd in de media.

FC Utrecht doet in gesprek met Voetbal International dan ook een oproep aan de clubs. ''Vervolgens is het belangrijk dat we juist in deze tijd collectief optrekken. Natuurlijk heeft iedereen zijn eigen belangen, daar ontkom je niet aan. Maar we hebben bovenal een collectief belang. We ontkomen er niet aan om samen keuzes te maken. Het belang van club A is heel anders dan dat van club B, maar we moeten tot één uitkomst komen. We moeten met één mond praten, de ECV zou hier de communicatie over moeten verrichten.''

Gerelateerd nieuws
337 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 162 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 74170 leden - Op dit moment zijn 921 mensen actief, waarvan 250 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved