'Aanvoerders Eredivisie willen seizoen per direct beëindigen'

'Aanvoerders Eredivisie willen seizoen per direct beëindigen'

De druk op de KNVB neemt met de dag toe. De voetbalbond maakt momenteel plannen om de tweede helft van juni weer te starten met voetballen. De aanvoerders van de Nederlandse Eredivisieclubs hebben een duidelijke stelling ingenomen.

De voetballers stoppen het liefst per direct met het seizoen 2019-2020. De gezondheid is in gevaar en er heerst een grote kans op besmetting van het coronavirus. De KNVB volgt de richtlijnen van de UEFA en die stelt alles in het werk om de profcompetities af te ronden. Wanneer er toch gevoetbald moet worden eisen de spelers garanties.

De aanvoerders hadden afgelopen woensdag contact met elkaar en hebben besloten pas weer te gaan trainen wanneer het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) zwart op wit verklaard dat het 100% veilig is om de groepstraining te hervatten. Volgens De Telegraaf gaan de aanvoerders hun clubs en KNVB op de hoogte brengen.

Update 12:17 | Volgens voorzitter Levchenko van de spelersvakbond VVCS zijn de uitspraken van De Telegraaf niet juist. ''Met verbazing lees ik de uitspraak van Valentijn Driessen in de Telegraaf over dat de aanvoerders van de clubs seizoen 19-20 per direct willen beëindigen. Dat klopt niet. We hebben vandaag een conference call met de CSR (Centrale Spelersraad, red.) en we komen vanavond met het statement van de spelersvakbond.''

[readmore=53807]

Lees meer over
coronavirus
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties