Zoetebier: ''Jonk trainer van Feyenoord is geen slechte gedachte''

Zoetebier: ''Jonk trainer van Feyenoord is geen slechte gedachte''

Om deze voetballoze periode door te komen, gaat Kein Geloel de komende periode bijzondere podcasts maken. Voorlopig geen voorbeschouwing op pakweg Sparta-uit of FC Utrecht-thuis, maar terugblikken op historische momenten of gesprekken met bijzondere Feyenoorders. Ditmaal: het UEFA Cup-succes in 2002.

Met Edwin Zoetebier praten we over de legendarische kwartfinale van toen tegen PSV, die afgelopen week door Feyenoord op het Youtube-kanaal werd uitgezonden. Ook gaat de voormalig doelman in op het feest na de gewonnen finale tegen Borussia Dortmund en noemt baltovenaar Shinji Ono de beste speler met wie hij ooit heeft samengespeeld.

Zoetebier ziet ook Justin Bijlow grote stappen maken in zijn ontwikkeling. ''Ik heb hem nu twee keer aan het werk gezien. Hij is onverstoorbaar. Hij is heel rustig in het meevoetballen. Wat mij aanspreekt in hem is dat hij zijn goal durft uit te komen bij hoge ballen. Ik zou het heel normaal vinden als hij bij de eerstvolgende selectie de kans krijgt bij Oranje. Natuurlijk is hij jong, maar hij keept gewoon bij een topclub. Ik weet als geen ander wat een druk dat met zich meebrengt en daar gaat hij goed mee om. Ik hoop dat hij zich blijft focussen op zijn spel en geen gekke dingen doet. Dan zie ik hem wel een grote carrière tegemoet gaan.''

Zoetebier is op dit moment keeperstrainer bij FC Volendam. Bij de club uit de Eerste Divisie staat Wim Jonk momenteel voor de groep. Mogelijk een toekomstige trainer van Feyenoord? De oud-doelman reageert: ''Zeker! Waarom? Hij durft jeugd in te passen. Hij speelt aanvallend voetbal. Ik denk dat het geen slechte gedachte is. Zelfs een goede gedachte! Wim is iemand die het team beter laat spelen. Hij wint liever met 6-4 dan met 2-0, dat zegt genoeg over zijn aanvallend voetbal.''

Klik hier om het volledige gesprek te beluisteren

[readmore=33365]

Lees meer over
PSV Justin Bijlow FC Utrecht Kein Geloel
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties