''Wij bepaalden wat er gebeurde op het veld''

''Wij bepaalden wat er gebeurde op het veld''

Feyenoord won zondag van Willem ll (2-0) en daardoor is het nu 13 wedstrijden op rij ongeslagen onder Dick Advocaat. Beide goals werden gemaakt in de eerste helft, waarna Feyenoord het gas ietwat terugnam in de tweede helft. Steven Berghuis was weer belangrijk voor de Rotterdammers.

''De eerste helft voelde goed'', zegt de aanvoerder in gesprek met RTV Rijnmond. ''Erg sterk en dominant, wij bepaalden wat er gebeurde op het veld. Zo hoort het ook te zijn, vind ik. In de tweede helft speelden we wat meer vanuit de omschakeling, waardoor we uiteindelijk nog twee of drie mogelijkheden kregen op de 3-0.''

''In de eerste helft waren we vooral goed in de veldbezetting. De verdedigers dekten goed door en wonnen hun duels. Daardoor konden we elke keer weer aanvallen, dat voelde heel goed. De laatste tijd krijgen we veel penalty’s, daar ben ik wel blij mee. Ik probeer de hoeken wel af te wisselen, maar ik had het gevoel dat hij voor de andere hoek zou gaan.''

''Hadden we vandaag verloren, dan kwam Willem ll op gelijke hoogte in punten. Het was dus een belangrijke wedstrijd. Het ligt allemaal best dicht bij elkaar. We moeten onze wedstrijden gewoon blijven winnen'', vervolgt Berghuis.

De volgende twee wedstrijden vóór de interlandbreak zijn Sparta-uit en Ajax-thuis. ''In de kleedkamer wordt nog niet over Ajax gesproken, dat leeft nog niet. We hebben eerst nog Sparta, die we niet moeten onderschatten. Daarna kunnen we ons gaan voorbereiden op de Klassieker'', sluit de aanvaller af.

Lees meer over
Steven Berghuis ajax Dick Advocaat
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties