Bozeník in voetsporen van Makaay, Berghuis evenaart Schneider

Bozeník in voetsporen van Makaay, Berghuis evenaart Schneider

Door de overwinning op Fortuna Sittard (2-1) verlengde Feyenoord de ongeslagen reeks in de Eredivisie onder Dick Advocaat. Maar er waren meer mooie statistieken. We zetten ze voor je op een rijtje!

Feyenoord won de laatste tien duels in alle competities. De club noteerde in de laatste 45 jaar slechts één keer een langere serie: vijftien duels in de periode februari-mei 2003. De laatste nederlaag van Feyenoord dateert van 12 december, toen FC Porto in de Europa League in eigen huis met 3-2 te sterk bleek

Feyenoord (W10-G2-V0) bleef twaalf Eredivisieduels op rij ongeslagen. Dat is voor het eerst sinds november 2016 - februari 2017 (W11-G1-V0).

Feyenoord won de eerste vijf competitiewedstrijden van dit kalenderjaar. In de laatste twintig seizoenen hervatte Feyenoord de Eredivisie na de winterstop slechts één keer met vijf opeenvolgende zeges: in het kampioensjaar 2017 (toen zeven overwinningen op rij).

Dick Advocaat (W10-G2-V0) is de eerste trainer sinds Ernst Happel in 1969-1970 die ongeslagen blijft in zijn eerste twaalf Eredivisieduels als coach van Feyenoord. Happel bleef ongeslagen in zijn eerste 31 competitiewedstrijden als coach van de Rotterdammers (W20-G11-V0).

Róbert Bozeník maakte net als vorige week tegen PEC Zwolle de winnende goal. De enige andere spelers die dit seizoen minstens twee keer de winnende goal maakten de Eredivisie zijn ploeggenoot Steven Berghuis en Quincy Promes en Myron Boadu.

De laatste Feyenoorder die de winnende goal maakte in twee Eredivisieduels op rij was Roy Makaay in april 2009.

Steven Berghuis maakte zijn 51ste Eredivisiedoelpunt voor Feyenoord. Daarmee evenaart onze aanvoerder het totaal van Dick Schneider. Hij heeft Mario Been (53) en József Kiprich (53) in het vizier.

Sinds Berghuis (51 goals sinds 2016-2017) bij Feyenoord speelt, maakte alleen Vitessenaar Bryan Linssen (51) ook meer dan 50 doelpunten in de Eredivisie.

Berghuis is dit seizoen bij 21 van de 46 Feyenoord-treffers betrokken (veertien goals, zeven assists).

Lees meer over
Steven Berghuis Vitesse Fortuna Sittard Dick Advocaat
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties