Toornstra: ''Het waren goed uitgespeelde goals''

Toornstra: ''Het waren goed uitgespeelde goals''

Jens Toornstra zette Feyenoord in Almelo vroeg in de tweede helft op gelijke hoogte tegen Heracles. Feyenoord won uiteindelijk met 2-3. "Als je na een 1-0 achterstand na rust zo snel en met goed spel naar 1-3 voetbalt, mag je trots zijn."

"We speelden wel redelijk, maar we creëerden niks", begint Toornstra. "Het duurde wat lang en we hadden vaak onnodig balverlies, waardoor we hen ook in de wedstrijd laten komen. De tweede helft was het gelukkig een tandje erbij." Eerder vertelden Berghuis en Advocaat al dat daar een tactische omzetting in de rust aan vooraf ging. "Je moet er zelf veel energie in leggen, wil je goed voetbal spelen. Dat in combinatie met die omzetting heeft ons de overwinning gebracht."

"Het waren goed uitgespeelde goals. We zetten vroeg druk met mij en Orkun, wat we de eerste helft niet deden. Zo veroverden we de bal en speelden we het goed uit." Op die manier scoorde Toornstra zelf de eerste goal. "Het was vroeg in de tweede helft, dat gaf vertrouwen. We gingen veel meer bewegen en de spirit kwam terug. Dan zie je dat we ook gewoon leuk kunnen voetballen."

Door de overwinning blijft Feyenoord nog altijd ongeslagen in de Eredivisie onder trainer Dick Advocaat. Toornstra probeert te verklaren wat het grote verschil is met voor zijn komst. "Ik denk dat we minder ruimtes weggeven, minder kansen ook. Als ik de statistieken mag geloven, staat het verdedigend iets beter. Van daaruit proberen wij de kansen te creëren. Dat is niet altijd met goed voetbal. De tweede helft vandaag wel. Daar kunnen we voorlopig ook op voortborduren."

Lees meer over
Steven Berghuis Jens Toornstra Dick Advocaat
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties