Peggy Calicher ontvangt Willem van Hanegem Trofee

dinsdag 14 januari 2020 18:07 53.330 keer bekeken 47 reacties Pro Shots Bron: Feyenoord.nl

Peggy Calicher heeft de zevende Willem van Hanegem Trofee in ontvangst genomen tijdens de nieuwjaarsreceptie. De ‘Moeder van Varkenoord’ kreeg deze dinsdagmiddag van ‘De Kromme’ zelf voor haar jarenlange, tomeloze en onvoorwaardelijke inzet als General Manager van Sportclub Feyenoord.

‘Moeder van Varkenoord’
Calicher dient de Sportclub, Feyenoord en haar jeugdopleiding al jaren en wordt liefkozend ‘Moeder van Varkenoord’ genoemd. Vanuit haar rol als General Manager is ze nauw betrokken geweest bij en heeft ze een groot aandeel gehad in de totstandkoming van het nieuwe jeugdcomplex, dat deze zomer officieel werd geopend.

De gezamenlijke doelstelling van Sportclub en Academy (één accommodatie, één uitstraling, één geheel) is mede door haar inbreng behaald bij het realiseren van het nieuwe Varkenoord. Haar directe collega’s roemen onder meer haar gave om met verschillende stromingen en mensen binnen de club samen te werken en hen het gevoel te geven allemaal even belangrijk te zijn voor de club.

Historie Willem van Hanegem Trofee
De Willem van Hanegem Trofee is in 2014 in het leven geroepen als bijzonder cadeau voor de zeventigste verjaardag van Feyenoords clubicoon Willem van Hanegem. Het eerste exemplaar van deze prijs werd uiteraard toegekend aan Van Hanegem zelf. In de jaren erna ging de Trofee naar Henk van der Stoep, Jan Mastenbroek, Maup Martens, Pim Blokland en Jeroen Ibelings.

De Trofee wordt sindsdien jaarlijks tijdens de Nieuwjaarsreceptie van Feyenoord uitgereikt aan een persoon die zich op welke wijze dan ook een echte Feyenoorder heeft getoond. Peggy Calicher doet dat al vele jaren, door zich zonder aanziens des persoons te bekommeren om alle mensen van Sportclub Feyenoord en Feyenoord Academy en de vele supporters. Het massale applaus dat dinsdagmiddag opsteeg in het Maasgebouw, vormde een extra bewijs dat deze eervolle prijs haar meer dan toekomt.

‘Had er eigenlijk twee moeten krijgen’ 
‘Als je het zo lang uithoudt bij deze club, heb je het sowieso dikverdiend,’ aldus Van Hanegem over de zevende winnaar van de Willem van Hanegem Trofee. ‘Als je met iedereen zo goed door de bocht kan, had je er eigenlijk twee moeten krijgen.’

Gerelateerd nieuws
47 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 33 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 73452 leden - Op dit moment zijn 477 mensen actief, waarvan 78 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved