Ayoub: ''Dick heeft zich daar ook over verbaasd''

Ayoub: ''Dick heeft zich daar ook over verbaasd''

Yassin Ayoub speelde in de uitwedstrijd tegen FC Porto een kwartier mee. Als invaller was hij vrijwel direct gevaarlijk met een goede voorzet op Luciano Narsingh. Even later bereidde hij opnieuw een kans voor de aanvaller voor.

"Ik had gelijk twee assists kunnen hebben", zegt Ayoub in gesprek met FOX Sports. "Luciano deed alles goed. Hij nam perfect aan, maar de keeper pakte 'm ook gewoon goed. Soms moet je dat maar accepteren en kan je er niks aan doen. Het was niet zijn intentie om te missen. Ook bij die tweede deed hij alles goed. De aanname was goed, maar de verdediger zat er te snel tussen."

Onder Dick Advocaat lijkt Ayoub weer een rol van betekenis te gaan spelen in de selectie van Feyenoord. Eerder leek zijn situatie onder Jaap Stam een stuk uitzichtlozer. "Ik weet zelf ook niet waar het aan lag. Ik heb altijd m'n best gedaan en hard getraind. Soms ben je mentaal stuk. Onder Stam werd er niet echt naar me omgekeken. Ik werd uit de selectie gezet en er werd nooit tegen me gesproken. Het maakte niet uit wat ik deed."

"Ik heb het gevoel dat ik hard ben blijven trainen", gaat Ayoub verder. "Dat beloont zich nu. Dick heeft zich ook verbaasd over het feit dat ik zo goed train en dat de trainer me nooit gebruikt heeft, ook niet als invaller. Dat heeft hij tegen me gezegd. Ik denk dat hij zeker wat aan me kan hebben als invaller en misschien als basisspeler. Ik weet wat ik kan en ben overtuigd van mezelf. Veel jongens in het team zien het in me zitten. Op de training gaat het altijd goed. Het is gewoon wachten op een kans."

Ayoub geeft aan blij te zijn met Advocaat als trainer. "Hij zegt alles direct tegen je en daar hou ik van. We zijn volwassen kerels; we moeten gewoon de waarheid kunnen vertellen. Daar is hij heel goed in. Of je nu aanvoerder of zestiende keus bent, als je het niet goed doet zegt hij het gewoon tegen je. Ik vind dat fijn, gewoon duidelijkheid. Als je het goed doet zegt hij dat ook. Het is altijd fijn als een trainer naar je omkijkt, je beloont voor je harde trainen en je complimenteert."

Lees meer over
Dick Advocaat
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties