Toornstra: ''We hebben het de eerste helft laten liggen''

Jens Toornstra is niet tevreden met de uitslag tegen Rangers FC. De middenvelder was de eerste helft belangrijk met een doelpunt, maar dat was niet voldoende voor een overwinning. Na afloop van de wedstrijd baalt Toornstra vooral van de vele gemiste mogelijkheden.

We hebben het de eerste helft laten liggen. Qua spel speelden we goed, alleen dat moet je uitdrukken in de score. Met 1-0 rusten was achteraf niet voldoende,'' vertelt Toornstra in gesprek met FOX Sports. ''We speelden met heel veel energie. We voetbalden goed en verdedigend stonden we ook goed. We hebben de eerste helft bijna niks weggegeven, aanvallend genoeg laten zien en dat was positief.''

''Dan is het jammer dat de tweede helft een heel ander beeld geeft. Na de tegengoal werd het lastig. Hij kopt de voorzet geweldig binnen. Twee kansen, twee tegengoals: dat is Europees voetbal. Volgens mij waren de voorzetten ook precies op maat. Dus het is vrij lastig inschatten of hij beter had moeten staan. Feit is dat je dan 2-1 achterstaat terwijl dat niet nodig was. In de slotfase hadden we nog wat kleine mogelijkheden, maar uiteindelijk hebben we het in de eerste helft laten liggen.''

Toornstra hoorde in de kleedkamer pas de uitslag van Young Boys tegen FC Porto. De Rotterdammers hebben nog een mogelijkheid op overwintering in Europa. ''We hebben het niet in eigen hand. Ik ben niet van de kansberekeningen, maar er is kans en dat moet je hoop geven. Daar moet je energie uit halen.''