Jørgensen moest spelen: ''Advocaat was erg duidelijk''

Jørgensen moest spelen: ''Advocaat was erg duidelijk''

Nicolai Jorgensen stond ondanks het kunstgras gewoon op het veld tegen VVV-Venlo. In die wedstrijd maakte hij een goal en gaf hij een assist, al valt te betwijfelen of het echt een assist was.

"Wat Steven deed was makkelijk, mijn assist was erg lastig", lacht Jorgensen voor de camera van FOX Sports. "Om eerlijk te zijn weet ik niet of ik hands maakte. Het was een snelle reactie. Als het m'n hand was, was hij dicht bij m'n lichaam. Ze keken naar de VAR en besloten dat het geeen handsbal was. Goed genoeg."

Jorgensen erkent dat de halve assist belangrijk is voor hem. "Ik heb niet veel gespeeld dit jaar. Nu ben ik terug en moet ik mijn werk doen: goals scoren en assists geven. Dat heb ik vandaag gedaan. Ik ben blij, ook blij dat alles goed ging op het kunstgras. Ik had last van mijn knie, maar de trainer zei: je gaat spelen. Als ik speel geef ik alles voor het team. Dat doe ik altijd."

Advocaat was volgens de spits erg duidelijk over het spelen op kunstgras. "We hebben gepraat. Hij praatte tegen mij, andersom niet. Hij was erg duidelijk", lacht Jorgensen. "Als speler ben je een beetje bang, want ik wil er niet weer uitliggen nu ik eindelijk fit ben. Aan de ene kant dacht ik aan mijn blessure, aan de andere kant had ik niks te zeggen. Dat tweede was alles wat telde."

Lees meer over
Dick Advocaat
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties