Stam: ''We domineren de hele wedstrijd''

Stam: ''We domineren de hele wedstrijd''

Feyenoord heeft de uitwedstrijd tegen Young Boys met 2-0 verloren. De Rotterdammers maakten in Zwitserland geen aanspraak op de overwinning, al is trainer Jaap Stam wel tevreden over het spel van zijn ploeg.

"In de beginfase hadden we even moeite met het veld", begint Stam in gesprek met FOX Sports. "Daarna pakken we het heel goed op, spelen we goed voetbal en domineren we de hele wedstrijd. We komen dicht bij hun goal, alleen moet je zelf ook de trekker overhalen en zakelijker zijn om een doelpunt te maken. Vanuit veldspel hebben zij één schot op doel, in extra tijd. Maar uiteindelijk winnen zij wel. Dat hebben we aan onszelf te danken, zeker die eerste goal."

De eerste goal ontstond door een domme handsbal van Edgar Ié. "Het was een moment van verstandsverbijstering of een reactie. Ik weet niet wat er met hem gebeurde. Ik heb het nog niet teruggezien, maar als verdediger moet je je goed positioneren en is een handsbal niet nodig in de zestien meter", reageert Stam. Ook de tweede goal viel uit een strafschop, al was de trainer het daar niet mee eens. "Volgens mij was het geen penalty. Hij liep in de handen van de keeper. Er valt over te twisten, maar als er een VAR was geweest, hadden ze er wel naar gekeken."

Stam ziet ondanks de nederlaag zeker aanknopingspunten. "Iedereen die een beetje kijk op voetbal heeft, heeft gezien dat we goed kunnen voetballen. Buiten de beginfase, waarin het onnauwkeurig is. Dat kwam niet door de druk van de tegenstander, maar door onszelf. De passing was niet nauwkeurig genoeg. Dat had ook met gewenning van het veld te maken. Daarna pakten we het harstikke goed op en komen we er goed door. Dan zijn de voorzetten soms net niet nauwkeurig genoeg, hebben we net niet de momenten om het gaatje te vinden om te schieten of maken we juist de verkeerde keuze door te schieten. Dat is dan heel jammer."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties