Stam: ''Uitvoering kon beter, maar heel blij met deze punten''

Stam: ''Uitvoering kon beter, maar heel blij met deze punten''

Jaap Stam heeft zijn eerste competitiezege met Feyenoord eindelijk te pakken. Willem II werd in eigen huis met 0-1 verslagen. Het spel was verre van overtuigend, maar daar hecht de oefenmeester minder waarde aan.

"Het was heel belangrijk dat we eens een wedstrijd winnen. Dat hebben we nodig gehad", reageert Stam op de vraag wat hij van het spel van zijn ploeg vond. "We hebben een dubbel zo zwaar programma als de meeste ploegen, daar moet je ook rekening mee houden. Uiteindelijk gaat het om winnen. Het kan altijd beter, maar ondanks dat creëer je wat mogelijkheden en kom je er gevaarlijk uit, geef je niks weg en maak je zelf nog een doelpunt. Daar gaat het uiteindelijk om."

"De jongens waren gretig", gaat Stam verder. Af en toe, vooral in de eerste helft, ben je iets te gehaast in de manier van spelen, waardoor je de bal iets te snel inlevert. Dan moet je op en neer gaan rennen. Dat hadden we beter kunnen doen, iets gecontroleerder kunnen spelen. Maar uiteindelijk zie je dat de jongens graag wilden. De uitvoering kon beter, maar we zijn heel blij met deze punten."

Na een uur spelen haalde Stam Rick Karsdorp naar de kant. De rechtsback reageerde boos. Hij wilde de kleedkamer inlopen, maar Ayoub hield hem tegen. "Ik heb er niks van meegekregen. Hij heeft geen reden om zo te reageren. Dat doet Ayoub dan heel goed", reageert Stam.

Lees meer over
Willem II Rick Karsdorp
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties