Berghuis: ''Dit is een mooie stap vooruit voor ons''

zondag 1 september 2019 18:45 47.780 keer bekeken 114 reacties Pro Shots

Feyenoord heeft eindelijk de eerste competitiezege van dit seizoen te pakken. In Tilburg werd Willem II in een moeizame wedstrijd met 0-1 verslagen. "De opluchting is groot", reageert matchwinner Steven Berghuis na de wedstrijd tegenover FOX Sports.

"De eerste drie van het seizoen. Helemaal na die Europese wedstrijd wil je dat doortrekken. Ook vanwege de interlandbreak die eraan komt. Dit is een mooie stap vooruit voor ons", aldus Berghuis.

Ondanks de overwinning was het wel een lastige wedstrijd in Tilburg. "We maken het onszelf een beetje moeilijk. In het spel was er te weinig beweging naar voren. We waren vaak maar met z'n vieren aan het aanvallen, terwijl de backs of een van de middenvelders ook voor diepgang moeten zorgen. Dan creëer je meer. Verdedigend stonden we wel aardig."

Berghuis wisselde tijdens de wedstrijd van positie met Luciano Narsingh, die het lastig leek te hebben. Ook dat ligt volgens Berghuis aan het gebrek aan diepgang in het spel. "Als er meer beweging rondom Narsingh is, krijgt hij ook meer ruimte. Nu kan het centrale duo elke keer op hem zitten, omdat er om hem heen geen beweging is."

Tot slot geeft Berghuis aan blij te zijn met de nieuwe versterkingen van deze zomer. "Het team heeft met de nieuwe toevoegingen een nieuwe vibe gekregen. Dat is misschien goed, de ploeg verversen. Het zijn jongens met karakter. Mannetjes. Dat konden we wel gebruiken denk ik."

Gerelateerd nieuws
114 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 41 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 71779 leden - Op dit moment zijn 1309 mensen actief, waarvan 310 leden.

 

Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved