Stam over Ié: ''Vond dat hij het vrij aardig invulde''

Stam over Ié: ''Vond dat hij het vrij aardig invulde''

Trainer Jaap Stam kent een slechte seizoensstart met Feyenoord. Ook tegen FC Utrecht kwam zijn ploeg niet verder dan een gelijkspel. Na afloop verscheen hij voor de camera van FOX Sports.

"In de eerste helft lag er genoeg ruimte om te voetballen", begint Stam over de matige eerste helft van zijn ploeg. "Je moet alleen goede oplossingen vinden, nauwkeurig zijn in de passing en aan de bal goed zijn. Als je te veel ballen weggeeft, zoals bij de eerste goal, kan de tegenstander in de omschakelmomenten gevaarlijk zijn. In de eerste helft hadden we er meer uit moeten halen, maar er lag wel ruimte om gevaarlijk te kunnen zijn. In de tweede helft waren we daar veel dreigender in, veel adequater in wat te doen."

De tegengoal ontstond door persoonlijke fouten van zowel Sam Larsson, als Jan-Arie van der Heijden en Eric Botteghin. Voor de camera beschermt Stam zijn spelers. "De jongens proberen het maximale eruit te halen voor zichzelf. We zien allemaal dat dingen af en toe niet lekker lopen, keuzes verkeerd zijn of dat we niet hard genoeg ingrijpen op bepaalde momenten. Dat moet ook beter. We doen het niet goed genoeg, anders scoren zij niet zo makkelijk. Zo simpel is het. Dat is iets waar wij veel mee bezig zijn."

Stam durfde het nog niet aan om met Ié, die pas net aangesloten is bij de selectie, in de basis te starten. "Je moet beslissingen nemen. Omdat hij nog maar één dag met ons getraind heeft, weet je niet echt wat je kunt verwachten. Ook in de communicatie niet." In de tweede helft verscheen Ié wel aan de aftrap. "Ik vond dat hij het aardig invulde. Je ziet in bepaalde aspecten dat het nog een beetje onwennig is. In wat hij doet is hij vrij kalm. Hij had één momentje waarop de bal onder z'n voet doorglipte, maar over het algemeen heeft hij het goed ingevuld."

Lees meer over
Eric Botteghin FC Utrecht
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties