Karsdorp: ''Ik moet nu gewoon fit worden''

zondag 11 augustus 2019 17:06 38.455 keer bekeken 132 reacties Pro Shots

Rick Karsdorp speelde in Heerenveen zijn eerste wedstrijd sinds zijn terugkeer bij Feyenoord. Na twee jaar nauwelijks te hebben gespeeld bij AS Roma, hoopt de rechtsback dit seizoen in Rotterdam weer belangrijk te kunnen zijn. Aan zijn eerste wedstrijd houdt hij een dubbel gevoel over.

"Je speelt hier 1-1, maar ik ben wel terug waar ik wil zijn", legt Karsdorp uit voor de camera van FOX Sports. "Ik heb twee jaar heel weinig gevoetbald. Dan mis je wat vertrouwen. Op een gegeven moment hoor je dat je verhuurd kan worden, dan ga je je opties bekijken. Feyenoord kwam voorbij. Je hebt wat gesprekken met de club en met je managers, maar eigenlijk was ik heel snel overtuigd. Ik heb snel de knoop doorgehakt en gezegd dat ik terug wilde naar Feyenoord."

Karsdorp speelde in Heerenveen 65 minuten mee en is nog niet honderd procent fit. "Vier à vijf dagen voor ik naar Feyenoord kwam heb ik alleen maar in de gym gezeten. Ik heb niet buiten getraind. Nu heb ik pas één keer met het team getraind. Zij hadden donderdag een wedstrijd gehad, dus de training was ook niet zwaar. Ik moet nu gewoon fit worden, dan hoop ik er zondag wel negentig minuten te staan."

Karsdorp wordt in een rijtje genoemd met Fer en Narsingh, de andere twee aankopen van Feyenoord die van waarde kunnen zijn, maar eerst fit moeten worden. "Iedereen weet dat we kwaliteiten hebben. Het moet gewoon snel gebeuren dat we alle drie negentig minuten kunnen voetballen. Wie weet, misschien staan we er zondag al. Het is lastig te zeggen als je veertien wedstrijden hebt gespeeld in twee jaar. Ik voel me fit, maar in de tweede helft begonnen m'n benen vol te lopen. Dan moet je verstandig zijn en eruit gaan."

Over het Nederlands elftal wil Karsdorp het nog niet hebben. "Ik heb daar twee jaar niet gespeeld, ben twee jaar niet opgeroepen. Ik voel me wel beter dan m'n eerste periode bij Feyenoord. Ondanks dat ik weinig heb gespeeld, heb ik bij Roma met toppers getraind. Tactisch is het in Italië beter dan in Nederland. Vandaag zag je ook dat het verdedigend bij mij wat beter ging dan twee jaar geleden. Nu moet die combinatie goed zijn. Verdedigend goed en aanvallend goed. Dat zie ik wel goedkomen."

Gerelateerd nieuws
132 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 45 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 70427 leden - Op dit moment zijn 441 mensen actief, waarvan 161 leden.

 

Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2019 | All rights reserved