Stam: ''Niet zo dat we elke wedstrijd makkelijk winnen''

Stam: ''Niet zo dat we elke wedstrijd makkelijk winnen''

Trainer Jaap Stam heeft ook zijn tweede Eredivisiewedstrijd met Feyenoord niet weten te winnen. Na de 2-2 tegen Sparta hield Feyenoord ook aan het uitduel tegen Heerenveen slechts een punt over. De trainer is vanzelfsprekend niet tevreden.

"Ik had verwacht dat we een ander spelaandeel zouden hebben dan vandaag", begint de trainer zijn analyse bij FOX Sports. "Het was een beetje gehaast. We waren niet fris genoeg, niet scherp genoeg aan de bal. De kwaliteit van de passing was ook niet goed; we leverden veel ballen in. We kozen vaak de lange bal in plaats van balbezit houden, waardoor we afstanden moesten overbruggen om de tweede bal te veroveren, wat vaak ook niet lukte. Dan moet je achteruit lopen en zo blijf je in dat ritme."

Stam benoemt ook de situatie waarin Feyenoord nu verkeert. "We moeten spelen met spelers die niet helemaal fit zijn. Daar moet je bij het wisselen rekening mee houden, dat ze het misschien niet volhouden. Je kan niet gericht wisselen, bijvoorbeeld een extra spits. Dat is niet het meest ideale, maar dat wisten we ook van tevoren."

Tien minuten voor tijd was het Dresevic die met een schot van veertig meter afstand Feyenoord twee punten kostte. Stam erkent dat de verdediger onder druk gezet had moeten worden. "Er moet druk op die bal gezet worden zodat hij niet kan schieten. Hij schiet hem aardig in, maar zo'n bal mag er uiteindelijk natuurlijk nooit in. We waren bezig om het dicht te zetten en zij creëren ook niet veel in de tweede helft. Uiteindelijk vliegt zo'n bal er dan in, dat is dan wel heel jammer."

"We moeten erbij stil staan hoe het is. Uiteindelijk weten we allemaal wel dat we een bepaalde kwaliteit in het elftal hebben en punten gaan pakken. Maar het fysieke aspect is ook enorm belangrijk. Je komt nu in een cyclus waarin je enorm veel wedstrijden moet spelen in korte tijd. We kunnen ook niet zomaar doorwisselen, we moeten goed omgaan met de spelers. Iedereen wil gewoon resultaat, dat willen wij ook en dat hoort ook bij de club. Alleen op dit moment is het niet zo dat we elke wedstrijd even makkelijk kunnen winnen."

Lees meer over
sc Heerenveen
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties