''Je moet niet zeuren als je leeggeplukt wordt''

maandag 22 juli 2019 19:57 201.070 keer bekeken 598 reacties FR12.nl

EenVandaag heeft vandaag in de uitzending gesproken over Feyenoord. De Rotterdammers zijn in gesprek met een Amerikaanse investeringsmaatschappij om samen te kijken naar de mogelijkheden om snel weer aan te haken bij Ajax en PSV.

Voor een miljoeneninjectie wil de Amerikaanse partij zeggenschap binnen Feyenoord. Sporteconoom Ruud Koning reageert: ''Het is geen suikeroom uit Rusland of China. Amerikanen zullen geld willen zien.'' De partij waar Feyenoord mee praat is nog onbekend. "Zijn het voetbalgekken? Miljonairs met Nederlandse roots? Is het een investeerder die een risico wil nemen? Het is interessant om te weten hoe zo'n investering er uit gaat zien."

"Feyenoord is natuurlijk een prachtige club, met trouwe aanhang en straks een mooi stadion." Feyenoord City is een interessant onderwerp voor investeerders. "Daar zit toekomst in. Mogelijk dat zo'n investeerder op de lange termijn probeert te cashen. Het doel zal zijn om Feyenoord weer echt aan te laten haken bij PSV en Ajax, want dat brengt ook meer financiële mogelijkheden."

Bij ADO Den Haag en Vitesse liep het met een overname niet altijd even soepel. "Het voordeel van Amerika is dat het financiële systeem daar veel 'checks and balances' heeft. Dat is anders dan in bijvoorbeeld Rusland. Manchester United en Arsenal hebben ook Amerikaanse investeerders. Daar zie je dat de clubs vol leningen zijn gezet. Bij verkoop van een speler vloeit het geld daar ook snel naar de eigenaren."

Sportjournalist Iwan van Duren heeft zijn twijfels. "Het zijn ultrakapitalisten, dus je weet wat je krijgt. Als je naar zo'n partij toegaat moet je niet zeuren als je leeggeplukt wordt, want dat had je al in honderd boeken kunnen lezen. Ze doen niets wat niet mag, maar je moet wel bedenken wat het betekent voor de rest van je leven. Net als bij je eerste sigaret."

Gerelateerd nieuws
598 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 175 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 74149 leden - Op dit moment zijn 788 mensen actief, waarvan 231 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved