Stam: ''Je ziet dat spelers stapjes maken''

Stam: ''Je ziet dat spelers stapjes maken''

Wat Jaap Stam ziet van zijn Feyenoord gaat hem steeds beter bevallen. Hij is een trainer die aanvallend voetbal wil zien, met hoge pressie, en dat werd hem woensdagmiddag voorgeschoteld in Schwaz. Daar werd SV Darmstadt 98 met 1-2 verslagen.

''Je ziet dat spelers stapjes maken,'' klonk Stam tevreden na de derde oefenzege op rij in de voorbereiding. ''Om deze nieuwe speelstijl - met aanvallend voetbal en hoog druk zetten - eigen te maken, moet je van handelingen in bepaalde situaties in de hoofden van spelers prenten. Vaak is het in het veld namelijk een kwestie van rustig blijven.''

Rustig bleef Feyenoord woensdagmiddag. Dylan Vente opende voor rust de score, maar na de pauze kwam de club uit 2. Bundesliga langszij. Stam: ''We moesten daarna weer even ons ritme vinden, maar daarna kwamen we beter in ons spel.'' Dankzij een goal van Naoufal Bannis werd het oefenduel gewonnen.

Lees meer over
Dylan Vente Naoufal Bannis
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties