Bergkamp over Van Persie: ''Toen wist ik dat daar iets niet goed zat''

Bergkamp over Van Persie: ''Toen wist ik dat daar iets niet goed zat''

Robin van Persie neemt morgen afscheid van het profvoetbal. De 35-jarige aanvaller speelt tegen ADO Den Haag zijn laatste wedstrijd uit zijn loopbaan. De kranten blikken massaal terug op Van Persie zijn carriere. Ook oud-teamgenoot Dennis Bergkamp heeft lovende woorden. De twee kwamen elkaar tegen bij Arsenal en er was direct een goede klik.

''Ik zal nooit vergeten dat ik in Engeland op tv naar FC Utrecht-Feyenoord zat te kijken. Bij Feyenoord lieten ze de hele tweede helft Robin van Persie warmlopen. Toen wist ik dat daar iets niet goed zat. Bovendien publiceerden Nederlandse kranten allerlei verhalen dat Robin zo’n moeilijke jongen zou zijn. Ik heb daar echt nóóit iets van gemerkt.'' vertelt Bergkamp in gesprek met het Algemeen Dagblad.

''Vanaf de dag dat Robin binnenkwam bij Arsenal, was ik dol op hem. Een rustige en sociale jongen. Op en top prof, zeer leergierig en met heel veel respect naar zijn nieuwe collega’s. Dat respect kreeg hij al snel terug, want alle topspelers zagen direct hoe goed Robin kon voetballen. Ik ben heel blij met de mooie carrière die hij uiteindelijk heeft gehad. Voor hemzelf én voor de voetballerij. Want spelers als Robin geven het topvoetbal kleur en smaak.''

Lees meer over
Robin van Persie FC Utrecht ADO Den haag
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties