Van Bronckhorst: ''We verdienden te winnen''

Van Bronckhorst: ''We verdienden te winnen''

Giovanni van Bronckhorst is er met zijn Feyenoord opnieuw niet in geslaagd om een uitwedstrijd te winnen. Op bezoek bij Vitesse bleef de ploeg steken op een 1-1 gelijkspel.

"De eerste helft spelen we uitstekend. We speelden goed onder de druk van Vitesse uit, creërden veel mogelijk om de score te openen. Gelukkig doen we dat net voor rust", begint Van Bronckhorst zijn analyse in gesprek met FOX Sports. "In de tweede helft krijgen we te snel die goal tegen. In de laatste fase pakken we het weer op. We hadden veel mogelijkheden om te scoren. De laatste tien minuten kan 'ie beide kanten op vallen."

Van Bronckhorst koos ervoor om Orkun Köckü te laten beginnen als vervanger van de geblesseerde Tonny Vilhena. De middenvelder speelde een goede wedstrijd en maakte de enige Feyenoord-goal. "In balbezit zie je dat Orkun heel goed tussen de linies kan spelen. Hij was altijd aanspeelbaar. Hij maakte een heel mooie goal. In de tweede helft werd hij vermoeider en gaf hij aan dat hij gewisseld wilde worden."

Het meest ontevreden is Van Bronckhorst over de manier waarop de tegengoal viel. "Dat is iets wat niet mag op dit niveau, zeker niet vlak na rust. Als je zoveel energie in een wedstrijd steekt om op voorsprong te komen, mag je het niet zo weggeven. Daarentegen waren er heel veel positieve dingen. We hebben een heel goede wedstrijd gespeeld. We verdienden ook te winnen, maar hebben onszelf niet beloond."

Lees meer over
Giovanni van Bronckhorst Vitesse
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties