Feyenoord koploper in passes op eigen helft

Feyenoord koploper in passes op eigen helft

''Slechtste wedstrijd onder mijn leiding,'' oordeelde Giovanni van Bronckhorst na opnieuw een nederlaag in een uitwedstrijd. De Rotterdammers gingen tegen FC Groningen met 1-0 onderuit en creëerden amper kansen. Wat is hiervan toch de oorzaak? Statistieken wijzen uit dat het grootste struikelblok van Feyenoord vooral de opbouw is.

De tegenstanders van Feyenoord beginnen het allemaal door te krijgen. Wanneer je druk zet op de centrale verdedigers en de verdedigende middenvelder heeft de ploeg van Giovanni van Bronckhorst niet het vermogen om daar onderuit te voetballen. Voetbal International dook in de statistieken van de Rotterdammers en daar kwamen enkele pijnlijke zaken naar boven. Feyenoord is kampioen in rondspelen achterin.

Ook de aanvallers weten elkaar totaal niet te vinden. ''Pijnlijk is ook de disconnectie tussen Van Persie en Jørgensen,'' schrijft het weekblad. ''Het duo stond dit seizoen zeven uur lang samen op het veld, maar Van Persie speelde de Deen pas vier keer aan. De laatste keer was in oktober, bijna vier maanden geleden.''

# Club Passes eigen helft
1 Feyenoord 5643
2 PEC Zwolle 5180
3 AZ 5023
4 PSV 5011
5 NAC Breda 4712
6 Ajax 4597
Lees meer over
Robin van Persie Giovanni van Bronckhorst FC Groningen
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties