Feyenoord scout achtjarige Ajax-supporter Rafael Ruikes

Feyenoord scout achtjarige Ajax-supporter Rafael Ruikes

De achtjarige Rafael Ruikes heeft een lastige beslissing genomen. De talentvolle voetballer is een groot supporter van Ajax en steekt dat ook niet onder stoelen of banken op zijn sociale media accounts. Ruikes is een bekende bij de Ajax-selectie en bij de supporters. Hij heeft inmiddels een fanbase opgebouwd van 80.000 volgers. Daar plaatst hij regelmatig filmpjes met spelers van de nummer twee van Nederland.

Zijn grote droom is om profvoetballer te worden, maar hij viel af tijdens de talentendagen van Ajax. Hij bleef doorgaan met voetballen bij onder meer De Treffers en v.v. Trekvogels en viel op met zijn spel bij scouts van Feyenoord. De Rotterdammers hebben hem uitgenodigd voor twee trainingen en het meespelen van een wedstrijd. De familie Ruikes stond voor een lastige keuze: kies je ervoor om in het shirt van de aartsrivaal te spelen?

Zijn vader vertelt op Instagram: ''Iedereen weet dat Raf helemaal gek is van Ajax. Als Ajax verliest, slaapt Raf niet. Hij deed al eens mee aan de talentendagen bij Ajax, maar kwam niet door de strenge selectie heen. Nu is hij recent gescout door note bene Feyenoord. Aan de ene kant een lastige situatie, maar Raf heeft er een paar nachtjes over geslapen en zei: pap, ik wil profvoetballer worden. Feyenoord is na Ajax de grootste club. Ik wil het doen.''

Lees meer over
ajax
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties