Feyenoord Onder 17 klopt PSV in Eindhoven

Naast Feyenoord Onder 19, dat de bekerwedstrijd tegen Excelsior met 2-3 verloor, kwamen zaterdag nog drie teams uit de boven- en middenbouw van Feyenoord Academy in actie. Feyenoord Onder 17 en Onder 16 wonnen een lastige uitwedstrijd bij respectievelijk PSV en AZ, terwijl Feyenoord Onder 13 te sterk was voor de leeftijdsgenoten van De Graafschap. De verslagen zijn hieronder te lezen.

Onder 17 pakt de volle buit bij PSV
Feyenoord Onder 17 heeft de uitwedstrijd bij de leeftijdgenoten van PSV verdiend met 1-2 gewonnen. Mede door het puntenverlies van vorige week verscheen het team van trainer Melvin Boel gretig aan de aftrap. Al snel kregen Noah Naujoks, Abdel Belarbi en Mimeirhel Benita schietkansen die nog geen goal opleverden. Niet veel later counterde PSV naar een 1-0 voorsprong. Feyenoord herstelde zich snel en kwam door twee goals van Belarbi op 1-2. Eerste benutte de aanvaller een strafschop en daarna kopte hij fraai raak uit een voorzet van Steven van der Sloot. Voor rust verzuimde hij zijn derde te maken en na de pauze kreeg Feyenoord nog een paar goede mogelijkheden om het te beslissen. PSV kwam nog één keer akelig dichtbij met een kopbal die net over ging.

PSV Onder 17 – Feyenoord Onder 17 1-2
14’ 1-0
26’ 1-1 Belarbi (penalty)
38’ 1-2 Belarbi

Opstelling Feyenoord Onder 17: Troost, Van der Sloot, Owusu, Van der Zeeuw, Esajas, Zitman, Benita, Oulad M'hand (70’ Knoll), Belarbi, Naujoks, Berete (11’ Omgba, 80’ Van der Lubbe).

Onder 16 wint lastige uitwedstrijd bij AZ
Wat voor de winter twee keer niet lukte, gebeurde zaterdag wel: Feyenoord Onder 16 versloeg AZ. In de uitwedstrijd werd het 1-2 voor de talenten van de Feyenoord Academy. Onder 16 speelde als een hechte eenheid en liet voor rust een paar aardige kansen liggen. Na een corner van Feyenoord kwam AZ er razendsnel uit en werd het 1-0. Na de pauze scoorde Onder 16 wel. Uit een lange aanval die bij de doelman begon, tikte Shiloh 't Zand de gelijkmaker binnen. De winnende werd gemaakt door verdediger Guus Baars die een lage bal van Giulyany Ben-Davis dos Santos van richting veranderde. Vlak voor tijd moest keeper Sam Pak nog één keer reddend optreden om de drie punten veilig te stellen.

AZ Onder 16 – Feyenoord Onder 16 1-2
31’ 1-0
48’ 1-1 't Zand
55’ 1-2 Baars

Opstelling Feyenoord Onder16: Pak, Van Veldhoven, Zouan, Baars, Van der Veldt, Hartjes (53’ Veenvliet), Ben-Davis dos Santos (70’ Lentze) Valk, 't Zand. Hokke, Christoffel (70’ Nasri).

Onder 13 boekt eerste zege in 2019
In de thuiswedstrijd tegen De Graafschap heeft Feyenoord Onder 13 de eerste drie punten in de voorjaarspoule gepakt. Al na drie minuten kwam de ploeg van Brian Pinas op 1-0 door een treffer van Avery Appiah. In het vervolg van de wedstrijd had de thuisploeg zo nu en dan moeite met een snelle buitenspeler van De Graafschap, maar er werd niets weggegeven. Tien minuten na de rust gebeurde dit wel. Feyenoord was even van slag, herpakte zich vervolgens en door goals van Furkan Ulutas en de net ingevallen Thomas van Zijp was de verdiende zege een feit.

Feyenoord Onder 13 – De Graafschap Onder 13 3-1