Swart: ''Ga niet vertellen dat Feyenoord nou zo goed was''

Swart: ''Ga niet vertellen dat Feyenoord nou zo goed was''

Niet geheel verrassend heeft Sjaak Swart een ietwat ongenuanceerde mening over de door zijn Ajax met 6-2 verloren Klassieker van afgelopen weekend. In Alles op Swart uit de oer-Ajacied zijn frustratie.

"Feyenoord pakte alles aan, won de tweede bal, doken erin voor hun leven", noemt Swart als grote verschil tussen de beide ploegen. "Ajax verslapte, maar toch kwamen we op 2-2. Daarna moet Ajax 3-2 maken. Dus ga niet vertellen dat Feyenoord nou zo goed was, want het had ook 3, 4-2 voor Ajax kunnen zijn bij rust."

"Na rust zie je gewoon dat Ajax helemaal weg was", huilt Swart verder. "Als je dan met 7, 8 spelers loopt die helemaal geen bal meer kunnen raken, dan verlies je zo'n wedstrijd natuurlijk. Dan wordt Feyenoord alleen maar sterker. Door het publiek dat ze achter zich hebben, de scheidsrechter mee. Dat telt allemaal mee. Dan verlies je met 6-2."

Naast de scheidsrechter krijgen ook bepaalde journalisten ervan langs. "Dan vinden die verslaggevers het geweldig. Ik kan je er vier opnoemen die staan te lachen dat Feyenoord gewonnen heeft, zo neutraal zijn ze. Meneer Van Gangelen, meneer Hans Kraaij Jr, die oud-keeper van PSV. Geweldig vinden ze het joh. Dat zijn nou verkeerde mensen, ze moeten neutraal blijven dan."

Op 27 februari treffen Feyenoord en Ajax elkaar opnieuw, in de halve finale van de TOTO KNVB Beker. Ook dan zal Sjaak Swart de wedstrijd uitgebreid nabespreken.

[readmore=49576]

Lees meer over
PSV ajax
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties