Berghuis: ''Dan maak je het jezelf zo moeilijk elke keer''

Berghuis: ''Dan maak je het jezelf zo moeilijk elke keer''

Feyenoord heeft het kalenderjaar 2018 afgesloten met een teleurstellend gelijkspel. Tegen ADO bleef de ploeg steken op 2-2. Steven Berghuis is na afloop zichtbaar aangeslagen.

"Het zit hem vooral in het voetballen. Initiatief blijven nemen, blijven inschuiven, de bal willen hebben", legt Berghuis uit in gesprek met FOX Sports. "We moeten op de juiste momenten vooruit spelen, maar spelen toch weer achteruit, waardoor ADO naar voren kan. Daar lopen we zo vaak tegenaan, dan maak je het jezelf zo moeilijk elke keer."

Berghuis vervolgt: "Het veld is snel en glad, dus je kan de bal zo makkelijk tussendoor spelen. Dan moet je niet twijfelen. Daar hebben we het vaak over gehad, maar we blijven die fouten herhalen." Een gebrek aan kwaliteit is het niet. "Af en toe worden die ballen wel gespeeld. Het is de mindset; als die bal er ligt moet je gewoon spelen. Dat doen we niet."

Feyenoord staat na de eerste seizoenshelft op een eenzame derde plek, op grote afstand van de nummers twee en vier. Volgens Berghuis moet de focus in de tweede seizoenshelft vooral op het voetbal liggen. "Er is sowieso veel winst te behalen in de manier van spelen. Ook tegen dit soort clubs. ADO wil de strijd aangaan, maar dan moet je gewoon goed voetbal neerleggen."

Lees meer over
Steven Berghuis Van den Berg
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties