Van Persie 'onzichtbaar': ''Dat kan gebeuren''

Van Persie 'onzichtbaar': ''Dat kan gebeuren''

Feyenoord heeft in Alkmaar voor de tweede keer dit seizoen puntverlies geleden. Tegen AZ kwamen de Rotterdammers niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Robin van Persie sprak na afloop tegenover RTV Rijnmond van een 'tactische, maar leuke wedstrijd'.

"We hebben een punt meegenomen, maar ook twee verloren. Volgende week speelt PSV tegen Ajax, minstens één van de twee gaat punten laten liggen. Vanuit dat oogpunt zie ik het toch meer als twee verloren punten. Uiteindelijk is het, als je de kansen bekijkt, wel een eerlijk resultaat", aldus Van Persie.

Zelf kreeg de spits geen kansen en kwam hij zelfs maar weinig aan de bal. "Dat kan gebeuren in sommige wedstrijden. Dat weet je als spits, je staat altijd tegen twee man. Dan hoop je dat 'ie een keer goed valt. Dat gebeurde bijna uit een goede pass van Luis. Als die net een metertje verder valt, kan ik hem zo binnen tikken."

Van Persie werd in de slotfase afgelost door de van een blessure herstelde Nicolai Jorgensen. Nu de Deen terug is, is het de vraag of Van Persie in de spits blijft staan, of naar het middenveld verhuist. "Beide is goed voor mij. Als spits heb je meer weerstand, maar als tien moet je meer box-to-box spelen en meer lopen. Het heeft allebei voor- en nadelen."

Lees meer over
PSV Robin van Persie
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties