Toornstra gelooft nog in titel: ''We zitten nog dichtbij''

Toornstra gelooft nog in titel: ''We zitten nog dichtbij''

Feyenoord is er in de vijfde speelronde van de Eredivisie niet in geslaagd om te winnen. In Alkmaar bleef de ploeg tegen AZ steken op een 1-1 gelijkspel. Voetbal International sprak na afloop met middenvelder Jens Toornstra.

"We begonnen moeizaam", begint Toornstra zijn analyse. "AZ had wat kleine aanpassingen gedaan, daar hadden we een beetje moeite mee. Na een tijdje kom je in de wedstrijd en het eind van de eerste helft ging al een stuk beter. Dan kom je ook gelijk. In de tweede helft werd het meer een open wedstrijd. Er werd veel omgeschakeld en er lagen veel ruimtes. Wij hebben kansen gekregen en AZ ook, dus een terecht gelijkspel."

Door het puntverlies wordt het gat met PSV en Ajax op de ranglijst vergroot. Toch moet die achterstand volgens Toornstra niet overdreven worden. "Je ziet in de zomer wat er wordt uitgegeven, daar zit een gat in. Dat is een gegeven, maar daar moet je niet te lang naar kijken. We moeten het doen met de spelers die wij hebben. Vandaag ging dat moeizaam, maar de afgelopen drie wedstrijden is dat wel gelukt."

Toornstra wil het kampioenschap daarom nog niet opgeven. "We zitten nog dichtbij. Het gat moet natuurlijk niet te groot worden, maar we moeten gewoon zo lang mogelijk mee blijven doen. Als je dit elftal vergelijkt met twee jaar geleden, zie ik niet heel veel kwaliteitsverschil. Toen werden we ook kampioen."

Lees meer over
PSV Jens Toornstra Toornstra
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties