Botteghin: ''Het belangrijkste is nu om een team te worden''

Botteghin: ''Het belangrijkste is nu om een team te worden''

Met een 0-5 overwinning op FC Basel heeft Feyenoord het trainingskamp in Zwitserland goed afgesloten. Eric Botteghin, die een groot deel van het duel de aanvoerdersband droeg, is tevreden.

"Ik ben zeker tevreden. We speelden tegen een goede tegenstander, dus we hebben het goed gedaan vandaag", aldus Botteghin in gesprek met RTV Rijnmond. "We stonden goed compact en hebben gewacht op de juiste momenten om druk te zetten. En ook aan de bal probeerden we te voetballen. Dan zie je dat wij kwaliteit genoeg hebben om kansen te creëren."

Ondanks de grote cijfers wil Botteghin niet te veel waarde hechten aan de overwinning. "We zitten in de voorbereiding. Het belangrijkste is dat we deze week stappen hebben gemaakt op het gebied van conditie en ritme. Onze focus ligt bij de wedstrijd tegen PSV. Resultaat is nu niet belangrijk, het is belangrijk om een team te worden." Wat betreft Botteghin zelf: "Ik ben fit. Natuurlijk mis je nog ritme, maar daarom hebben we deze wedstrijden."

Met de komst van Luis Sinisterra heeft Botteghin er bij Feyenoord een nieuwe taak bij: zich ontfermen over de jonge Zuid-Amerikaan. "Ik weet hoe hij zich voelt. Als ik hem kan helpen, wil ik dat graag doen. De trainingen hier zijn anders, hij verstaat de taal niet. Ik heb hem geadviseerd rustig aan te doen en te proberen te wennen en luisteren naar wat goed voor hem is", aldus Botteghin.

Lees meer over
PSV Eric Botteghin trainingskamp
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties