Botteghin: ''Het belangrijkste is nu om een team te worden''

vrijdag 13 juli 2018 23:23 39.570 keer bekeken 57 reacties Pro Shots

Met een 0-5 overwinning op FC Basel heeft Feyenoord het trainingskamp in Zwitserland goed afgesloten. Eric Botteghin, die een groot deel van het duel de aanvoerdersband droeg, is tevreden. 

"Ik ben zeker tevreden. We speelden tegen een goede tegenstander, dus we hebben het goed gedaan vandaag", aldus Botteghin in gesprek met RTV Rijnmond. "We stonden goed compact en hebben gewacht op de juiste momenten om druk te zetten. En ook aan de bal probeerden we te voetballen. Dan zie je dat wij kwaliteit genoeg hebben om kansen te creëren."

Ondanks de grote cijfers wil Botteghin niet te veel waarde hechten aan de overwinning. "We zitten in de voorbereiding. Het belangrijkste is dat we deze week stappen hebben gemaakt op het gebied van conditie en ritme. Onze focus ligt bij de wedstrijd tegen PSV. Resultaat is nu niet belangrijk, het is belangrijk om een team te worden." Wat betreft Botteghin zelf: "Ik ben fit. Natuurlijk mis je nog ritme, maar daarom hebben we deze wedstrijden."

Met de komst van Luis Sinisterra heeft Botteghin er bij Feyenoord een nieuwe taak bij: zich ontfermen over de jonge Zuid-Amerikaan. "Ik weet hoe hij zich voelt. Als ik hem kan helpen, wil ik dat graag doen. De trainingen hier zijn anders, hij verstaat de taal niet. Ik heb hem geadviseerd rustig aan te doen en te proberen te wennen en luisteren naar wat goed voor hem is", aldus Botteghin. 

Gerelateerd nieuws
57 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 20 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 65697 leden - Op dit moment zijn 659 mensen actief, waarvan 201 leden.

 

Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2018 | All rights reserved