Van Geel: ''We zullen zeer inventief moeten zijn''

Van Geel: ''We zullen zeer inventief moeten zijn''

Met alleen de komst van Yassin Ayoub en Luis Sinisterra is Feyenoord nog niet erg actief geweest op de transfermarkt. Toch hoeven er wat technisch directeur Martin van Geel betreft niet per se nog spelers bij. In gesprek met RTV Rijnmond geeft hij tekst en uitleg.

"De selectie is rond", aldus Van Geel op de vraag of er nieuwe spelers nodig zijn. "Maar we blijven ons oriënteren. Als we de kans krijgen om spelers toe te voegen die ons een nieuwe impuls geven dan zullen we dat absoluut niet laten. We zullen het naar onze mogelijkheden zo sterk mogelijk invullen."

Ook het vertrek van aanvoerder Karim El Ahmadi vraagt volgens Van Geel niet per se om nieuwe versterkingen. "We hebben Tapia en Amrabat nog, en ook Wehrmann en El Bouchataoui dienen zich aan. Maar je bent altijd extern aan het kijken of je je groep nog meer kan versterken. Dat is een proces dat continu loopt." Een veelgehoorde naam is die van Jordy Clasie. "Hij is een fantastische speler, een kind van de club en als aanvoerder hier vertrokken. Als zo iemand aangeeft dat hij terug wil, moet je daar altijd voor open staan."

Ook oud-Feyenoorders Fer en Janmaat worden in verband gebracht met een terugkeer. "Wij houden goed contact met de mensen die bij ons vertrekken. Dat zijn jongens van de club, waarmee we hier samen een mooie periode hebben meegemaakt. Die jongens geven op een gegeven moment wellicht aan terug te willen komen. Dan kijken wij naar posities en mogelijkheden en staan we daar op voorhand altijd voor open."

Veel geld voor versterkingen is er niet. Van Geel laat weten dat er bewust voor is gekozen om de Champions League-inkomsten van vorig seizoen te investeren in de nieuwe trainingsaccommodatie en het terugkopen van aandelen van de Vrienden van Feyenoord. "We zullen daarom zeer inventief moeten zijn deze transferperiode, maar dat is geen probleem. We hebben onze spelers langdurig vastgelegd en hebben een goede spelersgroep, waar we al wat impulsen aan hebben gegeven. Het is geen probleem en ook op deze manier kunnen we onze doelstellingen halen."

De enige speler waar Feyenoord deze zomer tot nu toe wel geld voor betaalde was de Colombiaan Luis Sinisterra. Van Geel geeft aan dat een dergelijke aankoop wel een uitzondering is. "Met onze mogelijkheden moet je uit een vijver vissen waarin je kunt vissen. Dan moet je proberen om daarin zoveel mogelijk voor zekerheden te gaan. Die vind je dichter bij huis: jongens van Varkenoord kennen we helemaal, daar kennen we de achtergronden van, en zij kennen Feyenoord."

"Daarna kijk je verder, naar Nederlanders. Dan zie je al dat spelers die stap van de subtop niet zomaar kunnen maken", aldus Van Geel, daarmee doelend op de spelers die vorig seizoen uit de subtop van de Eredivisie overkwamen naar Feyenoord. "Daarna pas kijken we verder naar Scandinaviërs: die staan dicht bij ons qua cultuur, spreken de taal snel en maken zich het voetbal snel eigen. Toch hebben we nu Sinisterra toegevoegd. We volgen hem al jaren en kennen zijn achtergrond. Hij past financieel binnen de mogelijkheden."

Lees meer over
El Ahmadi Jordy Wehrmann Achraf El Bouchataoui Renato Tapia Sofyan Amrabat Clasie Tapia
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties