Van Beek over 'Varkenoord-elftal': ''Daar mag je trots op zijn''

Van Beek over 'Varkenoord-elftal': ''Daar mag je trots op zijn''

Feyenoord heeft de eerste wedstrijd op het trainingskamp in Zwitserland niet weten te winnen. Young Boys, de landskampioen van Zwitserland, was met 3-0 te sterk. Bijzonder was dat Feyenoord met een volledig elftal uit de eigen jeugdopleiding aan de aftrap van het duel stond.

"Ik had het in de gaten, daar mag je als club trots op zijn", aldus Sven van Beek, die onderdeel uitmaakte van dat elftal. Hijzelf is een van de meer ervaren spelers uit die basiself. "Ik wil ze altijd helpen, maar uiteindelijk is het aan hunzelf hoe ze daarmee omgaan. Ze moeten zich wel bewijzen. Ik denk dat een aantal vandaag hun niveau hebben gehaald. Dat is mooi voor ze."

De uitslag zelf is volgens Van Beek niet het belangrijkste. "Het is nu gewoon belangrijk dat je veel minuten maakt en meters in de benen hebt. Natuurlijk wil je zo'n wedstrijd winnend afsluiten. We hebben vandaag te weinig gecreëerd", zegt Van Beek, die ook de tegenstander sterk vond. "Ze hebben vaardige spelers die de bal goed van links naar rechts kunnen laten gaan. Het is jammer dat we het niet beter hebben kunnen uitspelen. We moeten ermee dealen en vrijdag moeten we er weer staan", zegt de verdediger voor de camera van Feyenoord TV.

Lees meer over
Sven van Beek trainingskamp Van Beek
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties