Marokko met Feyenoorders verliest van Iran

Marokko heeft de eerste groepsfasewedstrijd van het WK in Rusland niet weten te winnen. De wedstrijd tegen Iran eindigde in een 0-1 nederlaag. Karim El Ahmadi speelde negentig minuten mee en een kwartier voor tijd maakte ook Sofyan Amrabat zijn WK-debuut.

De wedstrijd begon goed voor de ploeg van beide Feyenoorders. De Iraniërs kwamen moeilijk van hun eigen helft af en Marokko creëerde een aantal grote kansen, waarvan Ajacied Hakim Ziyech de grootste verprutste.

Na een sterke beginfase zakte Marokko wat in. De ploeg creëerde weinig kansen meer en Iran kreeg een paar keer de ruimte om te counteren. In de 34e minuut moest Karim El Ahmadi hierdoor ingrijpen, wat de Feyenoorder een gele kaart opleverde.

Echt gevaarlijk werd Iran pas in de slotfase van de eerste helft, toen de Marokkaanse doelman Munir met twee knappe reflexen achtereenvolgens Azmoun en AZ'er Jahanbakhsh van het scoren afhield.

Ook in de tweede helft wist geen van beide ploegen echt te overtuigen. De wedstrijd kende weinig kansen en het leek een slijtageslag te worden. AZ-speler Alireza Jahanbakhsh en voormalig PSV'er Nordin Amrabat vielen geblesseerd uit. Laatstgenoemde werd vervangen door zijn broer, Feyenoorder Sofyan Amrabat.

Pas diep in de blessuretijd, die door de blessuregevallen zes minuten bedroeg, was het invaller Aziz Bouhaddouz die met een eigen doelpunt zijn ploeg op achterstand zette. Niet veel later klonk het eindsignaal.