De Jong: ''Feyenoord niet bezig met megalomaan project''

De Jong: ''Feyenoord niet bezig met megalomaan project''

Het stadiondossier bezorgt Feyenoord al twaalf jaar hoofdpijn, maar in september zullen er eindelijk knopen doorgehakt worden. Feyenoord-directeur Jan de Jong is gematigd positief over de uitkomst. In de nieuwe Voetbal International geeft hij ook aan dat er onder het publiek een verkeerd beeld is ontstaan. "Mensen zijn gaan denken dat Feyenoord bezig is met een megalomaan project."

De oplaaiende weerstand tegen Feyenoord City berust volgens De Jong vooral op een misverstand. "Feyenoord City is iets heel anders dan de bouw van het nieuwe stadion. In werkelijkheid is Feyenoord alleen bezig met het stadion en niet met de ontwikkeling van Rotterdam-Zuid. Feyenoord gaat geen huizen, geen hotels en geen kantoren bouwen. Ik denk dat die twee lijnen in de beeldvorming enorm door elkaar lopen."

De kosten van het stadion, zonder de kosten voor de gebiedsontwikkeling er bij geteld, zijn niet bijzonder hoog in de huidige tijd. "Sec de bouwkosten zullen naar schatting een miljoen of 260 zijn. Daarmee bouw je een van de goedkoopste stadions van die omvang."

In september volgt dus de definitieve beslissing voor het al of niet doorgaan van Feyenoord City. "Twee vragen staan centraal: Kunnen we de financieringslasten dragen? En krijgen we een aanzienlijk hoger spelersbudget? Als op één van die twee vragen het antwoord nee luidt, gaan we het niet doen."

Lees het complete met interview van Jan de Jong op de website van Voetbal International

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties