Feyenoord herkent zich niet in uitspraken Kuyt

maandag 14 mei 2018 12:05 91.435 keer bekeken 462 reacties Pro Shots

Feyenoord kan zich niet vinden in de uitspraken van Dirk Kuyt in zijn nieuwe boek. De oud-speler van de Rotterdamse club, die Feyenoord precies een jaar geleden naar de landstitel schoot, doet in zijn boek dat vandaag uitkomt een aantal opvallende uitspraken.

"Hij 'ergerde zich aan de mate van professionaliteit'", schrijft NRC op basis van het boek. "Bij zijn terugkeer leek het wel 'een speeltuin' in de selectie. Spelers 'lagen letterlijk te rollebollen door de kleedkamer' en hij moet ze 'voortdurend achter hun reet' aanzitten. Die cultuur heeft hij mede doorbroken."

"Het boek leest als een afrekening met Van Bronckhorst, die Kuijt op de reservebank zet", stelt het dagblad. "Als hij begin vorig seizoen voor de tweede keer wordt gewisseld, is Kuijt 'verbijsterd', 'woest' en 'pissig'."

De club reageert maandag middels de volgende reactie: "Het boek is opgetekend uit het perspectief van Dirk Kuijt. Het is zijn verhaal en het zijn vooral zijn herinneringen. Dat is iets anders dan dat het werkelijk allemaal zo gegaan is."

"Velen die er bij waren, onder wie de technisch directeur en de hoofdtrainer, herkennen zich nadrukkelijk niet in hoe sommige zaken volgens hem zijn verlopen. We gaan er verder niet op in. Dat willen we niet. Wij koesteren vooral dat we samen kampioen zijn geworden", besluit een zegsman van Feyenoord tegen NRC. Kuyt is volgend seizoen hoofdtrainer van Feyenoord O19.

Gerelateerd nieuws
462 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 183 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 66096 leden - Op dit moment zijn 1007 mensen actief, waarvan 213 leden.

 

Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2019 | All rights reserved