Het seizoen van 'MVP' Steven Berghuis

Het seizoen van 'MVP' Steven Berghuis

Steven Berghuis kan in persoonlijk opzicht terugkijken op het beste seizoen uit zijn carrière. De 26-jarige buitenspeler mag zich op basis van de statistieken de ‘Most Valuable Player’ (MVP) van Feyenoord in het seizoen 2017-2018 noemen.

Goals
Met de winnende goal in de eerste competitiewedstrijd tegen FC Twente opende Berghuis zijn persoonlijke rekening voor dit seizoen. Dankzij zijn twee goals in Heerenveen op de laatste speeldag finishte de Feyenoorder uiteindelijk op achttien competitiegoals, waarmee hij tot het laatste moment in de race was voor de topscorerstitel in de Eredivisie.

Assists
Met achttien goals mag Berghuis zich wel topscorer van Feyenoord noemen, terwijl ook geen enkele medespeler meer assists gaf in de Eredivisie. De rechterspits was liefst twaalf keer degene die de pass gaf waaruit een ploeggenoot scoorde.

Champions League
Behalve zijn achttien goals en twaalf assists in de Eredivisie was Berghuis ook in de Champions League van waarde. Op het hoogste Europese podium scoorde hij thuis tegen Shakhtar Donetsk en stelde hij tweemaal Nicolai Jørgensen in staat om te scoren.

KNVB Beker
Ook groot was het aandeel van Berghuis in het winnen van de KNVB Beker. Zo maakte hij zowel tegen ADO Den Haag, Heracles Almelo en Willem II de openingstreffer en gaf hij precies op maat de steekbal bij het sublieme stiftje van Robin van Persie in de bekerfinale.

Totaal
Alle competities bij elkaar opgeteld scoorde Berghuis dit seizoen 23 keer en gaf hij 15 assists. Opvallend: liefst negen keer opende hij met een doelpunt de score namens Feyenoord. Feyenoord TV eerde de ‘MVP’ met een fraaie video, waarin vele goals en beslissende passes voorbij komen.

Lees meer over
Steven Berghuis
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties