''Ze wilden mij weg krijgen bij Feyenoord''

''Ze wilden mij weg krijgen bij Feyenoord''

Zijn besluit om anderhalf jaar terug te breken met de Stellar Group uit Engeland, dat hem via de zaakwaarnemers Erkan Alkan en Mo Sinouh had binnengehaald, leidde voor Terence Kongolo tot een verschrikkelijke vete. Uiteindelijk is de oud-Feyenoorder verlost van het makelaarsbedrijf. In gesprek met De Telegraaf geeft hij aan dat het nooit soepel liep.

"Dezelfde mensen probeerden me eerder bij Feyenoord weg te krijgen. Ik weet nog dat er sprake was van een verhuurperiode aan FC Utrecht. Die club wilde me. Mijn zaakwaarnemers zeiden dat ik naar de trainer moest gaan. Dus ik naar het kantoor van Ronald Koeman. ’Trainer, ik wil graag minuten maken en het is beter dat ik dan naar Utrecht ga’. Koeman keek me aan en zei: jij gaat nergens heen. Je staat vrijdag in de basis tegen Vitesse en bewijs maar dat je er vaker in hoort te staan’.''

''Toen ik thuiskwam vertelde ik wat Koeman had gezegd,'' vervolgt Kongolo. ''Zeiden zij: ’Dat is geen zekerheid, het is beter dat je naar Utrecht gaat’. Maar ik vertrouwde op mijzelf, zoals ik dat nog altijd doe. Als het vanuit mijn hart komt, komt het van God. Want God laat nooit zijn kinderen in de steek.”

Uiteindelijk werd Kongolo een vaste basisspeler. "Ik ben nooit meer uit het elftal geweest. Koeman had van alle trainers als eerste vertrouwen in mij. Hij stond achter me. Na het WK in Brazilië kwam er weer druk op mij om te vertrekken bij Feyenoord. Die ’mensen’ wilden dat ik naar Stuttgart ging en ik mocht niet bijtekenen. Maar ik wilde mijn contract juist wel verlengen. Ik wilde bij Feyenoord groot worden en als duurste verdediger de deur uitgaan. De club die me heeft opgeleid mag aan mij verdienen."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties