Toornstra: ''Als dat mijn rol is, is dat mijn rol''

Toornstra: ''Als dat mijn rol is, is dat mijn rol''

Jens Toornstra begon in de gewonnen bekerfinale tegen AZ in de basis. De middenvelder speelde dit keer op de plek van Jean-Paul Boëtius, die niet fit genoeg was om te starten. Sam Larsson zat helemaal niet bij de wedstrijdselectie.

Toornstra was belangrijk voor Feyenoord en maakte veel meters. ''We begonnen wat voorzichtig, maar ik denk dat we daarna goed stonden. AZ heeft in de eerste helft niet heel veel kansen gehad. Wij ook niet, maar de kansen die we kregen die maakten we en daar gaat het om in een finale.''

Een oorzaak is moeilijk te vinden. ''Ik weet het niet. Het is toch een finale, het is alles of niets,'' zegt Toornstra in gesprek met FOX Sports. ''Je wil niet gelijk allemaal ruimtes vrij gaan geven. Ik denk dat we daarom wat voorzichtiger speelden. Na die 2-0 hadden we de wedstrijd onder controle. AZ had het balbezit, maar zonder veel te creëren. Na die 3-0 was het klaar.''

Jens Toornstra verwacht ook volgend seizoen weer in actief te zijn in het shirt van Feyenoord. "Het is wel de bedoeling, ja. Ik kom toch wel aan mijn wedstrijden. Als dat mijn rol is, is dat mijn rol. Ik weet wat ik kan. Uiteindelijk komt dat altijd wel weer boven drijven."

Lees meer over
Jens Toornstra
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties