Feyenoord wil parkeeroverlast omgeving harder aanpakken

Feyenoord wil parkeeroverlast omgeving harder aanpakken

De verkeersoverlast rondom De Kuip is al tijden een doorn in het oog van omwonenden en de gemeente. Door vanaf het seizoen 2019-2020 de seizoenkaart te koppelen aan een parkeerplek of een ov-kaart denken Feyenoord en de gemeente die overlast in te kunnen dammen. Vandaag is er een mobiliteitscontract gesloten tussen de club en gemeente.

De hoop is er op gevestigd dat de supporter de auto meer zal laten staan en dat er vaker gebruik gemaakt gaat worden van het openbaar vervoer. "Onderdeel van het mobiliteitscontract is de combinatie van de geleidelijke opbouw van de verkoop van all-in tickets waarbij een stadionbezoek niet meer los van een ov-reis of parkeerkaart kan worden afgenomen", aldus het college van b en w aan de gemeenteraad.

De gemeente zal 40 miljoen investeren in Feyenoord City, maar daar moet wel wat tegenover staan. Naast de parkeerplaatsen moet er ook een fietsenstalling voor 500 rijwielen komen en een nieuwe tramlus op Wilhelminaplein in 2020. Bekijk de volledige reportage van RTV Rijnmond hieronder.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties