Berghuis kritisch op 'Gio': ''Maar hij is de baas''

Berghuis kritisch op 'Gio': ''Maar hij is de baas''

Feyenoord heeft in Zwolle een nipte overwinning geboekt. De Rotterdammers stonden met 1-4 voor, maar lieten PEC nog terugkomen tot 3-4. Steven Berghuis is niet blij met de manier waarop zijn team de wedstrijd uitspeelde.

"We spelen lange ballen in plaats van onder hun druk uit te voetballen. De trainer wil daarin geen risico, dan krijg je dit. Ik denk dat je er wel onderuit kan spelen als je iets rustiger bent", aldus Berghuis in gesprek met RTV Rijnmond. "Maar hij is de baas", antwoordt hij op de vraag of hij die kritiek met de trainer besproken heeft.

Verder is Berghuis lovend over zijn nieuwe ploeggenoot Robin van Persie, die tegen PEC Zwolle twee keer trefzeker was. "Hij is speciaal, hij is too much. Ik probeer hem vaak te zoeken, dan weet je dat je hem vaak terugkrijgt of dat hij er iets goeds mee doet." Berghuis baalde dan ook toen Van Persie vervangen werd. "Hij is iemand die ondanks dat hij onder druk staat wel rust bewaart. Dat misten we wel."

Volgende week komt Berghuis niet in actie namens Feyenoord, maar namens het Nederlands elftal. Voormalig Feyenoord-trainer en nieuwe bondscoach Ronald Koeman heeft de rechtsbuiten, net als ploeggenoot Tonny Vilhena, opgeroepen voor de oefenwedstrijden tegen Engeland en Portugal. "Ik ben blij dat ik weer ben opgeroepen. Ik ben weer trots en ik heb er zin in."

[dumpitem=17137]

Lees meer over
Steven Berghuis
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties