''Die haat bij NAC-fans tegen Feyenoord heb ik nooit begrepen''

''Die haat bij NAC-fans tegen Feyenoord heb ik nooit begrepen''

Feyenoord en NAC Breda nemen het vanavond tegen elkaar op. De supporters van de club uit Breda zijn nooit te spreken geweest over de Rotterdammers. Pierre van Hooijdonk, die voor beide clubs uitkwam, snapt daar niks van.

''Die haat bij NAC-fans tegen Feyenoord heb ik nooit begrepen. Omdat het 25 minuten rijden is? Want anders moet je ook een hekel hebben aan Amsterdam,'' zegt Van Hooijdonk in gesprek met BNdestem.nl. ''Ik heb er in ieder geval geen last van. Vaak gaat het over de bestorming (1994) van het oude stadion aan de Beatrixstraat, maar daarvoor was het ook regelmatig vechten.''

''Toen ik als twaalfjarige op de tribune bij NAC stond, gebeurde hetzelfde. Toen ik voetbalde speelden we thuis tegen Ajax en PSV op zaterdag, maar Feyenoord nooit. Ik wilde juist met lichtmasten spelen, want dat deed ik als amateurvoetaller niet. Gelukkig merk ik dat de normalisatie is ingetreden, want voor het eerst sinds lange tijd is NAC - Feyenoord op zaterdagavond. Dat alleen al vind ik prettig."

Van Hooijdonk heeft vanavond geen voorkeur voor Feyenoord of NAC Breda. ''Ik ben neutraal. Voor Feyenoord maakt het niet veel meer uit, voor NAC zijn de punten ontzettend belangrijk. De gunfactor ligt daarom iets meer bij NAC, maar ik raak niet in paniek als er verloren wordt. Dat heb ik nooit gehad."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties