'Gio' looft Van Persie: ''Heeft uitstekend gespeeld''

'Gio' looft Van Persie: ''Heeft uitstekend gespeeld''

Giovanni van Bronckhorst is blij met de overwinning op Heracles Almelo (1-0). De oefenmeester zag vanaf de bank dat zijn ploeg het moeilijk had tegen de Almeloërs, maar is ook blij met de belangrijke treffer van Robin van Persie.

"Dit was een heel moeizame overwinning, maar wel zeer welkom", zegt de trainer tegenover FOX Sports. "Het was vandaag heel slordig en aan de bal moesten we sterker zijn. Dat waren we zeker de eerste helft niet. Het was een slordig. We kwamen een aantal keer goed in de eindfase, maar toen waren we slordig. Daardoor groeiden we niet in de wedstrijd."

Van Persie was in de tweede helft trefzeker. "Ik zag dat Robin vrij stond en hij werd aangespeeld door Tonny Vilhena. Met zijn traptechniek hoeft hij de bal niet vol te raken om te juiste snelheid aan de bal te geven. Ik denk dat er later nog wat momenten kwamen waarin we konden scoren, via Nicolai Jørgensen bijvoorbeeld. Aan de andere kant ontsnapten we ook een paar keer aan de gelijkmaker."

"Het is mij meegevallen hoelang Robin vandaag kon spelen. In de rust vroeg ik hoe het ging en het ging goed. Hij zou zelf aangeven wanneer hij dacht dat het niet meer kon. Robin heeft uitstekend gespeeld vandaag en we moeten komende week kijken hoe we er voorstaan richting het duel met PSV. Ik heb hem natuurlijk niet voor niets laten spelen."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties