Jeugdig Feyenoord 2 maatje te klein voor Heerenveen

Een zeer jong Feyenoord 2 is er niet in geslaagd de uitwedstrijd tegen het tweede elftal van sc Heerenveen te winnen. Het team ging in Friesland met ruime cijfers onderuit: 5-0.

Feyenoord 2 bestond maandagavond in zijn geheel uit spelers van Feyenoord Onder 18. Dit omdat het eerste elftal later deze week in actie komt tijdens de midweekse speelronde van de Eredivisie en omdat Feyenoord Onder 19 dinsdag de play-offwedstrijd in de UEFA Youth League speelt tegen de leeftijdsgenoten van FC Nitra.

Op Sportpark Skoatterwâld streden de talenten voor wat ze waard waren, maar ze kwamen in de eerste helft lastig aan voetballen toe. Het team, dat onder leiding stond van Feyenoord Onder 18-trainer Jan Gösgens, kreeg weinig ruimte in de opbouw en probeerde daarom veelal via de lange bal gevaar te stichten. Het tweede elftal kreeg mogelijkheden via Mohamed Choukoud en Dominykas Kubilinskas, maar de vijandelijke doelman werd nauwelijks getest.

Na bijna veertig minuten spelen opende Heerenveen de score, nadat het al eerder dicht bij de openingstreffer was geweest. Aanvaller Ivan Rako kwam aan de linkerkant van het veld naar binnen, passeerde twee Feyenoorders en schoot de bal in de korte hoek achter doelman Rik Schippers: 1-0.

Ook in de tweede helft bepaalden de Friezen het spel. Feyenoord speelde zeer compact en loerde vooral op Friese foutjes om vervolgens gevaarlijk te worden vanuit de counter. Na ruim tien minuten in de tweede helft kwam de thuisploeg door de defensie van Feyenoord heen en verdubbelde het via Emil Frederiksen de score.

Feyenoord leek daarna beter in de wedstrijd te komen, maar na 65 minuten spelen was Heerenveen opnieuw trefzeker: 3-0. Enkele minuten later volgde ook de 4-0 nadat een vrije trap op de paal ketste en Rako vanuit de rebound scoorde. Na een overtreding van Feyenoorder Roscello Vlijter in het zestienmetergebied ging de bal op de stip. Tristan Borges faalde niet en bepaalde zo eindstand op 5-0.

sc Heerenveen 2 - Feyenoord 2 5-0 (1-0)
Scoreverloop
38’ 1-0
56’ 2-0
65’ 3-0
69’ 4-0
78’ 5-0 (strafschop)