'Gio': ''Daardoor verlies je, niet omdat je zo wisselt''

zondag 4 februari 2018 16:42 135.295 keer bekeken 975 reacties Pro Shots

Feyenoord heeft de uitwedstrijd bij VVV Venlo niet weten te winnen. Lang bleef het 0-0, maar een penalty in de slotfase besliste de wedstrijd in het voordeel van de Limburgers. In gesprek met FOX Sports wordt Giovanni van Bronckhorst gevraagd naar zijn wisselbeleid. 

"Het is de derde wedstrijd deze week, dus je probeert wat frisheid voorin te brengen. Daar hebben we de spelers ook voor", legt de trainer uit. Daarbij doelt hij op zijn eerste twee wissels, waar hij Boëtius bracht voor Larsson en Van Persie voor Jorgensen.

Met name die laatste wissel, een spits voor een spits, leverde hem kritiek op. "Ik vond dat we niet alles open moesten zetten achterin. We hadden de wedstrijd in handen en de veldbezetting was goed. Je ziet dat zij gevaarlijk worden door de counter, dan moet je achterin goed staan. Na de wissels is het spelbeeld ook niet veranderd. Alleen bij die ene lange bal staan we niet goed. Daardoor verlies je, niet omdat je zo wisselt."

Het contrast tussen de nederlaag in Venlo en de overwinning op PSV eerder deze week is groot. "Woensdag was het makkelijk om iedereen op scherp te krijgen en zo te laten beginnen. Onze opdracht was om dat hier ook te laten zien. Dat hebben we niet gedaan. Daar ben ik teleurgesteld in."

Gerelateerd nieuws
975 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 527 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 74837 leden - Op dit moment zijn 892 mensen actief, waarvan 223 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2021 | All rights reserved