'Gio': ''Trots op de juiste instelling van de ploeg vanavond''

'Gio': ''Trots op de juiste instelling van de ploeg vanavond''

Giovanni van Bronckhorst weet de druk op zichzelf enigszins te verlichten door de halve finale te bereiken van de KNVB Beker. De trainer van Feyenoord is nog steeds in de race om voor de tweede keer als trainer van Feyenoord de beker te winnen.

“Er zat veel druk op deze wedstrijd. Ik ben erg trots op het team en dat zij vanavond hebben laten zien dat ze met de juiste instelling de wedstrijd zijn ingegaan. De vroege goal gaf ons zo’n boost en dat was goed af te lezen aan de spelers. PSV heeft natuurlijk ook de kansen gehad om te scoren, maar onze defensie stond als een huis vandaag. Ik ben erg blij dat de spelers het vandaag goed opgepakt hebben voor een goed resultaat”, aldus Van Bronckhorst in gesprek met Fox Sports.

Tyrell Malacia, die de laatste weken al veel indruk maakte als linksback, kwam vanavond goed weg door geen tweede gele kaart te krijgen. Van Bronckhorst besloot hierdoor om Ridgeciano Haps in te brengen als invaller. “Ik heb niet goed kunnen zien of het een gele kaart was, maar je weet wel dat Malacia risico liep om er alsnog een te krijgen in de tweede helft.” Na de wedstrijd besloot Robin van Persie om nog uit te lopen op het veld in De Kuip. “Dat is de topsporter Robin van Persie ook. Zo gemotiveerd en mooi om te zien dat een speler zoals hij nog besluit uit te lopen na de wedstrijd. Het was ook geheel zijn eigen beslissing.”

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties