Pim Blokland ontvangt Willem van Hanegem Trofee

Pim Blokland ontvangt Willem van Hanegem Trofee

Pim Blokland heeft dinsdag tijdens de nieuwjaarsreceptie de Willem van Hanegem Trofee ontvangen. De 68-jarige Blokland ontving de ereprijs, die jaarlijks wordt uitgereikt aan een persoon die zich op welke wijze dan ook een echte Feyenoorder heeft getoond, uit handen van algemeen directeur Jan de Jong.

Niemand minder dan Willem van Hanegem zelf had kort daarvoor in een speciale videoboodschap bekendgemaakt dat Blokland dit jaar de winnaar is geworden van de naar hem vernoemde trofee. ‘Je hebt je zaak verkocht, ik denk: hij gaat zijn leven lang golfen. Nee, je stak toch je energie in de club. En dat kan ik dan wel weer waarderen. (…) Je hebt je altijd ingezet voor Feyenoord. Pim, de trofee is van je harte gegund,’ sprak De Kromme op de voor hem kenmerkende manier.

Grote verdiensten voor Feyenoord
Blokland ontvangt de Willem van Hanegem Trofee omdat de club hem zeer erkentelijk is voor de grote verdiensten die hij de afgelopen jaren voor de club heeft gehad. Blokland is een van de drijvende krachten achter de Vrienden van Feyenoord, een groep van kapitaalkrachtige supporters die Feyenoord in oktober 2010 financieel te hulp schoten. Dankzij een kapitaalinjectie van meer dan dertig miljoen euro hadden de Vrienden van Feyenoord een zeer belangrijk aandeel in het versneld financieel gezond maken van de club.

De Vrienden van Feyenoord ontvingen in ruil voor de kapitaalinjectie 49 procent van de aandelen en zeggenschap in de vorm van twee plekken in de Raad van Commissarissen van Feyenoord. Eén van die posities werd van december 2010 tot december 2016 ingevuld door Blokland. De voormalig ondernemer is nog altijd mededirecteur van de Vrienden van Feyenoord, die zich ook momenteel nog inzetten voor de club. Zo schonken zij vorige week eenmalig een bedrag van € 75.000 aan de Feyenoord Foundation.

Vijfde winnaar
Het is de vijfde keer dat De Willem van Hanegem Trofee werd uitgereikt tijdens een nieuwjaarsreceptie van Feyenoord. De trofee werd in 2014 op de 70ste verjaardag van de naamgever van de ereprijs in het leven geroepen, waarbij het eerste exemplaar naar de Kromme zelf ging. In de jaren daarna wonnen clubarchivaris Henk van der Stoep, spelersbegeleider Jan Mastenbroek en senior scout Maup Martens de trofee.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties