MATCHDAY! ADO Den Haag - Feyenoord

MATCHDAY! ADO Den Haag - Feyenoord

Feyenoord speelt zondag de derde uitwedstrijd in acht dagen tijd. Na de duels met Roda JC Kerkrade (1-1) en Shakhtar Donetsk (3-1) wacht zondag om 12:30 uur een bezoek aan Den Haag. De wedstrijd in het Cars Jeans Stadion is het laatste duel voor de komende interlandperiode.

Het is de tweede keer dit seizoen dat beide ploegen elkaar ontmoeten. De eerste keer was op woensdag 20 september, toen Feyenoord in het bekertoernooi met 2-0 te sterk was.

Teamnieuws
Trainer Giovanni van Bronckhorst kan zondag beschikken over dezelfde spelers als tegen Shakhtar Donetsk. Voor Sven van Beek komt het duel in Den Haag te vroeg, terwijl ook Eric Botteghin en Jan-Arie van der Heijden nog afwezig zijn.

ADO Den Haag mist Tom Beugelsdijk vanwege een schorsing. Wilfried Kanon is hersteld van een blessure en daardoor zondag weer beschikbaar voor trainer Fons Groenendijk.

Visie van de trainers
Van Bronckhorst ziet, ondanks het uitblijven van een overwinning, een stijgende lijn in het spel van zijn ploeg. ‘Als je niet goed speelt, kun je ook niet zoveel kansen creëren als we tegen Roda JC en Shakhtar hebben gedaan. Goed spel is de basis, maar een resultaat geeft vertrouwen. Als dat uitblijft, wordt het vertrouwen niet groter. Het team is wel realistisch, de spelers pakken de goede punten uit een wedstrijd en gaan daar mee verder. Als we het rendement omhoog kunnen krijgen, dan gaan wij ook weer wedstrijden winnen. Daar ben ik van overtuigd,’ aldus de coach.

‘Feyenoord speelt nu iets minder, maar heeft nog steeds een heel goede ploeg. Het wordt voor ons belangrijk hoe we uit de beginfase komen. We willen snel wat forceren en hopen er echt een strijd van te maken,’ zegt ADO-trainer Groenendijk.

Vorm
Feyenoord won slechts één van de laatste zes competitiewedstrijden. Dat was het uitduel met AZ op zondag 1 oktober. Tussendoor plaatste de ploeg zich ten koste van AVV Swift voor de achtste finales van de KNVB Beker.

Sinds de bekernederlaag in De Kuip won ADO drie van de vijf competitieduels. Vorige week verloor de ploeg met 2-0 van PEC Zwolle, terwijl een week eerder met dezelfde cijfers werd gewonnen op bezoek bij VVV-Venlo.

Historie
Van de 39 bezoekjes aan Den Haag nam Feyenoord in zestien gevallen de volle buit mee terug naar Rotterdam. Acht keer eindigde het duel in een gelijkspel, terwijl de thuisploeg vijftien keer won. Vorig seizoen won Feyenoord met 0-1 dankzij een doelpunt van Karim El Ahmadi.

ADO Den Haag – Feyenoord
Zondag 5 november om 12:30 uur in het Cars Jeans Stadion
Scheidsrechter: Nijhuis

Laatste ontmoetingen

Uit
19/02/2017 ADO Den Haag – Feyenoord 0-1
01/11/2015 ADO Den Haag – Feyenoord 1-0
10/08/2014 ADO Den Haag – Feyenoord 0-1
25/01/2014 ADO Den Haag – Feyenoord 3-2
05/05/2013 ADO Den Haag – Feyenoord 2-0

Thuis
20/09/2017 Feyenoord – ADO Den Haag 2-0
14/12/2016 Feyenoord – ADO Den Haag 5-1 (KNVB Beker)
11/09/2016 Feyenoord – ADO Den Haag 3-1
31/01/2016 Feyenoord – ADO Den Haag 0-2
01/02/2015 Feyenoord – ADO Den Haag 2-1

[title=Wat verwachten de supporters?]
[forecast=66]

Lees meer over
Sven van Beek Eric Botteghin
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties