Debutant Geertruida: ''Een droom die uitkomt''

Debutant Geertruida: ''Een droom die uitkomt''

Feyenoord bereikte woensdagavond ten koste van Hoofdklasser AVV Swift uit Amsterdam de volgende ronde van het bekertoernooi (4-1). Voor Lutsharel Geertruida werd het een avond om nooit te vergeten. De 17-jarige centrale verdediger, opgeleid door Feyenoord Academy, maakte namelijk zijn debuut in Feyenoord 1.

Na 77 minuten kwam Geertruida, spelend met rugnummer 41, in het veld voor Jeremiah St. Juste. Zijn debuut werd luid aangekondigd door speaker Peter Houtman, waardoor de supporters hem begroetten met een applaus. ‘Dit is een prachtig moment, zeker weten’, sprak Geertruida na afloop van de wedstrijd. ‘Hier heb ik altijd van gedroomd. Ik ben een jongen van de club en een jongen van Rotterdam-Zuid. De afgelopen jaren reed ik elke dag met de tram langs De Kuip richting Varkenoord. Ik droomde ervan om daar te ooit spelen, die droom is nu uitgekomen.’

De verdediger tekende in mei zijn eerste profcontract bij Feyenoord. ‘Dat was al mooi, maar ik had nooit verwacht dat ik een klein half jaar later al mijn debuut zou maken. Het is een mooie beloning voor het harde werken. Ik mocht al vroeg gaan warmlopen van de trainer. Later riep hij mij bij hem en wist ik dat het moment daar was,’ aldus het talent.

‘Mijn familie zat op de tribune, maar ik heb ze nog niet gesproken,’ vertelde Geertruida woensdagavond laat in de catacomben van De Kuip. ‘Ze zullen ongetwijfeld hartstikke trots zijn. Ik zag wel dat ik al veel berichtjes op mijn telefoon had gekregen, ook van de jongens van Feyenoord Onder 19. Superleuk. Hopelijk mag ik dit seizoen vaker mijn minuten maken bij het eerste elftal. En wie weet wat er dan nog voor moois volgt…’

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties